6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.
Pisałem, że próbowałem z kabelkiem od skrętki ale nie przynosiło dobrego rezultatu.
Zastosowałem tak jak widać na zdjęciach miedziany kabel grubości 1mm i długości 31,47 cm
w tym że z tą długością możesz pokombinować, ja zaczynałem od tylu ale wiem że mam parę cm krótszy ze względu na druciki które łączą drut ze ścieżką i łącznie mają też ok. 4cm więc przykrócony mam trochę ten 1mm drut.
Ratuje cię metoda prób i błędów, których ja też miałem trochę aż osiągnąłem 50m z wszystkimi celnymi strzałami.
Powodzenia
... mała spiżarka canon'a i parę innych gratów
Witam mam konkretne pytanie( nie wiem czy było ono zadawane ale w wyniku moich poszukiwań nic na ten temat nie znalazłem)
Chce kupic wyzwalacz radiowy http://allegro.pl/item647157114_wyzw...dbiorniki.html . Mam lampe 580 ex2. Czy przy czasach mniej wiecej 1/2000 w trybie hs zdjęcie bedzie prawidłowo naświetlone(prawidłowa synchronizacja) czy nie ?? Czy w ogóle bede mógł uzyc na tej lampie tego trybu korzystając z tego urządzenia ??
Pozdrawiam
Na aukcji masz jak byk napisane
czyli nie.czas synchronizacji 1/125s - 1/250s w zależności od lampy
Radio przenoszace HS --> http://canon-board.info/showthread.php?t=44030
Tak widziałem co tam jest napisane alep pytanie czy jest tak rzeczywiście w praktyce...
Jeżeli tak to jedynym sposobem jest kabelek jak rozumiem??
Pozdrawiam
W praktyce jest tak samo jak tam jest napisane (jeżeli chcesz, by światło błyskowe załapało się na całą powierzchnię elementu światłoczułego)
Nie jest to jedyny sposób, piszę już chyba po raz piętnasty na CB :
HSS, E-TTL i inne bajerki nazwane ogólnie jako automatyka lampy działają przy użyciu jednego z następujących sprzętów :
1) Kabel (E-TTL, na przykład Canon OC-E3 albo zamienniki)
2) Radiówki (Radiopoppery albo nowe PocketWizardy)
3) Podczerwień (Lampa z trybem Master, bądź Transmiter ST-E2)
Nastąpił bład, ponieważ nie zapisałem tego że na tamto urządenie raczej mnie nie stac![]()
WszytskoPOtrzebuje autamtyki wiec zostaje kabel w tej cenie.Dzieki za podpowiedzi
![]()