Pokaż wyniki od 291 do 300 z 357

Wątek: Wyzwalanie radiowe lamp Speedlite

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekjasinski Zobacz posta
    Witam wszystkich, jestem tu dość nowy (choć od dłuższego czasu przeglądam różne wątki).
    Mam pytanko, i nie będę zakładał nowego Topicu (Pkt. 3. Regulaminu
    Planuje sobie skompletować przenośne studio, i próbuję dobrać wyzwalacz radiowy (na tanio - jako że nie stać mnie na Pocket Wizardy..)

Więc się zastanawiam czy ktoś miał przyjemność używać tańszych zamienników:
    199zl
    http://allegro.pl/item633432814_uniw...dbiorniki.html

225zl
    http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...dbiorniki.html

to chyba dokładnie to samo, tylko że nie wiem czy będzie działało dobrze z Canonem 40d i Speedlitem 430ex (a ktoś na forum miał problem z podobnym 'Phottix strato')

więc się pytam - co sądzicie o tym produkcie? i czy lepiej mi kupić coś innego?
    z góry dzięki za pomoc

Wygląda to jak podróbka Phottixa Tetra (pt-04)
    Nowe Phottixy Strato mają dalszy zasięg. Mini test Siudyma tu. Pierwsze wersje miały zimne luty, ale podobno ten problem już nie występuje.
    Cytat Zamieszczone przez Tomasz M. Zobacz posta
    Według opisu na stronie Foto-netu to ustrojstwo nie działa w trybie TTL (i za tę cenę trudno byłoby się spodziewać inaczej), czyli musisz ręcznie ustawiać moc, co oczywiście da się zrobić chyba we wszystkich współczesnych lampach. U mnie któryś z Phottix-ów (wizualnie są prawie identyczne z tym tu, ale mam zestaw z dwoma odbiornikami) tak właśnie działa z 50D i 430EX: lampa wali pełną mocą albo trzeba ustawiać ręcznie, poza tym po pewnym czasie bezczynności lampa przechodzi w tryb stand-by (nie próbowałem na razie zmieniać tego w ustawieniach) i trzeba ją "obudzić", żeby zadziałała z tego radyjka.
    Racja TTLa nie przenosi ani nowy ani stary Phottix, chociaż ustawianie lamp w manualu to nie jest jakiś ogromny problem jak dla mnie. Problem wybudzania lampy rozwiązuje c.fn#03 w lampie jezeli dobrze pamietam. Reasumując, bardziej od tego zestawu pt-04 opłaca się kupić nowego strato z dodatkowymi odbiornikami w opcji (narazie na allegro sa zestawy tylko z jednym odbiornikiem i mozliwoscia dokupienia 2,3,4 itd.) ze wzgledu chociaz by na wiekszy zasieg i podobno lepsza wspolprace. Też się do tych strato przymierzam, bo jak mi konstrukcja kabla nie wypali to tylko one zostają jako opcja w rozsądnej cenie. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Opa_Apo ; 27-05-2009 o 17:00

Uprawnienia umieszczania postów