Strona 23 z 36 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 357

Wątek: Wyzwalanie radiowe lamp Speedlite

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek_P Zobacz posta
    kilka ostatnich postów...
    Ładny wielopostowy opis produktu. Może dałoby się to wydzielić np do Tips&Tricks albo "recenzyj sprzętu" ?
    Fotograf platoniczny

Bywalec Awatar Tomek_P
    Miasto
    Wlkp.

Domyślnie

Jak tylko jest taka możliwość to chętnie to wydzielę dopisując jeszcze coś. Np. jak poradziłem sobie z uszkodzonym mocowaniem. Pech chciał, że śruba nie wytrzymała. Dokręcałem na maksa bo na sankach miałem sb900 :O Wyzwalacz najwidoczniej nie poradził sobie z presją

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Słubice (lubuskie)

Domyślnie

Zakupiełm ostatnio Phottix PT-04TM z 3 odbiornikami. Jak na razie na ok 200 błysków tylko raz 580EX II błysnął sam bez powodu. Pozatym działa wyśmienicie, używam z 3 lampami, w tym 2 Canona (580EX II i jakaś stara z serii 320 - znajomy ją przynosi jak pstrykamy). Jeżeli miałoby tak cały czas działać to będę szczęśliwy, hehe Z doświadczenia polecam używanie baterii alkaicznych a nie akumulatorów, ze względu właśnie na wyższe napięcie. Miałem kiedyś bezprzewodowy dzwonek w domu i z dobrymi akku Panasonica wogóle nie gadał, tylko z bateriami właśnie. A, synchro mam 1/250 bez problemu, z krótszym widać kurtynę, co jest oczywistą oczywistością.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Zakupiłem to co przedpiśca u etefore na ebayu (to producent zdaje się) - cena połowę niższa niż na Allegro, przesyłka darmowa, wyzwalacze działają od pierwszego zamontowania...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Mam dylemat i proszę o Wasze rady....help!!

Mając za sobą warsztaty u Sregiusza ukazały się nowe horyzonty i co za tym idzie ?
    Szukam zestawu studyjnego do użytku domowo-plenerowego,i tak się zastanawiam czy 580EXII pozwoli mi wyzwalać inne lampy po przez błysk ? czy lepiej zainwestować w radio ....

Pomijając temat wyżej poruszony zastanawiam się na dobrym oświetleniu kościoła szczególnie drugiego planu w tym wypadku raczej lepiej by było bazować na drugiej lampie canonowskiej typu 430EX a główne to 580EXII ....kupując zestaw do studia trudno by to było targać do kościoła ...raczej Proszę o pomoc mogę przzeznaczyć na studio lub na dodatkową lampę plus radio hmmmm 1500zł

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eosiak Zobacz posta
    Mam dylemat i proszę o Wasze rady....help!!
    Pomijając temat wyżej poruszony zastanawiam się na dobrym oświetleniu kościoła szczególnie drugiego planu w tym wypadku raczej lepiej by było bazować na drugiej lampie canonowskiej typu 430EX a główne to 580EXII ....kupując zestaw do studia trudno by to było targać do kościoła ...raczej Proszę o pomoc mogę przzeznaczyć na studio lub na dodatkową lampę plus radio hmmmm 1500zł
    Ciekawe co na to w kosciele powiedza, jak bedziesz wyzwalal kilka lamp naraz. Raczej powinienes myslec czy w ogole Ci pozwola uzyc lampy blyskowej

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Pozwolą pozwolą już się pytałem mam na myśli raptem dwie jedna w nowożeńców druga w tło ....

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Pozwolą pozwolą już się pytałem mam na myśli raptem dwie jedna w nowożeńców druga w tło ....
    Jakbyś nie błyskał w nowożeńców to byś nie musiał błyskać w tło, ale ja się tam na ślubnych średnio znam...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

To jedna nie wystarczy lampka i na M ustawic odpowiednio dla drugiego planu naswietlenie ?
    Imho, bedzie to co najwyzej dziwnie wygladalo (bedzie sztucznie). Chyba, ze bedziesz 580 na tlo swiecil a 430 doswietlal nowozencow. Albo jedna postawisz za oltarzem i bedzie ciekawy efekt na kontrze
    Ostatnio edytowane przez ExploRa ; 18-01-2009 o 15:59

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

MZ to 2 lampy + body + conajmniej 2 lensy to już za dużo możliwości i się w tym pogubisz i żadne zdjęcie nie będzie ok

Lepsza pucha(mniejsze szumy na wysokich iso), jasne stałki, lampa ze stofenem do dopalenia i heja.

Strona 23 z 36 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów