Strona 17 z 36 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 357

Wątek: Wyzwalanie radiowe lamp Speedlite

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie IkeLike Lite-Link

Cześć,
    czy ktoś miał w ręku albo słyszał cokolwiek o urządzeniu Lite-Link firmy IkeLite (tej od obudów podwodnych)?. W opisie czytam The unbelievable capability is the Lite-Link instructs its attached strobe to quench when it sees the strobe attached to the camera quench, maintaining perfect TTL compatibility. - czyżby przekazywanie zdalne TTL-a było już znane kilka lat temu? Czemu Ike się z tego wycofał?
    Fotograf platoniczny

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

mam phottixa i dziala bez problemow z 430exII.
    dziala zarowno ten "dedykowany" do canona jak i "zwykly" (kupowalem 2 zestawy).
    dziala duzo lepiej. fotocela np blokuje mi lampe po kazdym blysku.

pzdr
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

OK faktycznie, czytałem instrukcje do 430 ex i jakos to niejasno dla mnie było napisane, teraz również potwierdzam, że w trybie cf1 - 1 nie wyłącza się lampa. Teraz pozostaje zrobić operacje mojej 430 i wbudować tam wejście na kabelek.

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

skoku, dzięki za informację, troszkę za późno bo wczoraj zamówiłem inny wyzwalacz, jak dojdzie to pochwalę się jaki i czy działa jak powinien, powiem tylko ze był troszkę droższy niż ten z Phottixa :wink:
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Cześć,
    czy ktoś miał w ręku albo słyszał cokolwiek o urządzeniu Lite-Link firmy IkeLite (tej od obudów podwodnych)?. W opisie czytam The unbelievable capability is the Lite-Link instructs its attached strobe to quench when it sees the strobe attached to the camera quench, maintaining perfect TTL compatibility. - czyżby przekazywanie zdalne TTL-a było już znane kilka lat temu? Czemu Ike się z tego wycofał?
    Zauważ, że to dotyczy zwykłego TTL'a. Może z eTTL'em i iTTL'em pojawiły sie jakieś technologiczne ficzery, których ten system Lite-Link nie dał rady transmitować. Aczkolwiek to rozwiązanie firmy IkeLite wydaje się całkiem logiczne, zastanawia mnie czemu to nie ewoluowało... Coś musiało stać na przeszkodzie skoro dopiero niedawno RadioPoppery powstały, a na dodatek korzystają z zupełnie innych patentów...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    Zauważ, że to dotyczy zwykłego TTL'a. Może z eTTL'em i iTTL'em pojawiły sie jakieś technologiczne ficzery, których ten system Lite-Link nie dał rady transmitować. Aczkolwiek to rozwiązanie firmy IkeLite wydaje się całkiem logiczne, zastanawia mnie czemu to nie ewoluowało... Coś musiało stać na przeszkodzie skoro dopiero niedawno RadioPoppery powstały, a na dodatek korzystają z zupełnie innych patentów...
    To właśnie i mnie też zastanawia... na marginesie, to Nikon chyba ma przynajmniej dla "półprofesjonalnych" i "profesjonalnych" aparatów zachowaną kompatybilność TTL z iTTL ?
    Fotograf platoniczny

Miasto
    Londyn

Domyślnie

Kompatybilność "w tył" to chyba i Canon ma. Czesto z off-shoe cordem jak coś sie zle połączy to na lampie wyskakuje zwykły TTL, wiec lampa w takim trybie powinna pracowac, ale nie praktykowałem, wiec glowa za to nie dam
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    Kompatybilność "w tył" to chyba i Canon ma. Czesto z off-shoe cordem jak coś sie zle połączy to na lampie wyskakuje zwykły TTL, wiec lampa w takim trybie powinna pracowac, ale nie praktykowałem, wiec glowa za to nie dam
    Nie... chyba nie ma prawa zadziałać w dSLRze - przecież światło nie odbija się od matrycy światłoczułej tak, jak od filmu (na czym polegał Canonowski pomiar TTL)
    Fotograf platoniczny

Miasto
    Londyn

Domyślnie

Miałem na myśli to, że nowa lampa ettl założona na body z ttl bedzie działała, chyba...

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Czy coś takiego da sie zastosować do wyzwalania 580 albo 430tki?

Potrzeba mi czegoś uniwersalnego co wyzwoli zarówno lampy w studio jak i canonowskie lampy w terenie.

TO
    + odbiornik
    TAKI
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Strona 17 z 36 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów