Strona 16 z 36 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 357

Wątek: Wyzwalanie radiowe lamp Speedlite

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

talarczyk, to o czym piszesz ma się do trybu Slave czyli wtedy czy serujesz lampą z innej lampy lub transmitera.

Ja również przyłącze się do pytania kucza21, ostatnio właśnie się zanstanawiałem jak to z tym jest
    Chcę dodatkowo zaangażować 430ex w studio razem z PowerLuxami, wyzwalać 430ex radiowo z body a Powerluxy przez fotocele błyskiem z 430ex
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Bywalec

Domyślnie

w 580ex ustawia się to w Custom functions, prawdopodobnie pierwsze ustawienie
    można ustawić że wyłącza się po jakimś tam czasie albo że w ogóle się nie wyłącza (wiem bo pytałem o to samo na forum jakiś czas temu )

w 430 pewnie jest tak samo... trzeba zajrzeć do instrukcji!

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    talarczyk, to o czym piszesz ma się do trybu Slave czyli wtedy czy serujesz lampą z innej lampy lub transmitera.
    racja - sterowanie radiowe to nie to samo co slave i master (podczerwień).

Pardon

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Na to wychodzi, że nawet w czasie krótkiej przerwy powinienem naciskać "test" na wyzwalaczu, albo nie robić sobie przerw...

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Rozumiem że to 580ex jest bardziej zaawansowana, ale żeby w 430tce nie było tej opcji Cf to śmiech na sali... Mam to samo z sigma430 i mnie mega wkurza jak musze po krótkiej przerwie wracać do lampy i ją "pobudzać", zwłaszcza jak w jakimś nietypowym miejscu jest:/ Ehhh... Jednocze sie z Wami koledzy w cierpnieniu
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    kupilem z HK bez zadnej gwarancji i jak na razie wyzwalalacze mnie nie zawodza moge poweidziec, ze w domowych warunkach 99% błysków jest dobrze wyzwolonych.
    gorzej będzie jak postanowisz z nimi wyjsć na dwór bo i zasięg nie największy i nie daj Boże ludzie z komórkami w pobliżu

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    Rozumiem że to 580ex jest bardziej zaawansowana, ale żeby w 430tce nie było tej opcji Cf to śmiech na sali... Mam to samo z sigma430 i mnie mega wkurza jak musze po krótkiej przerwie wracać do lampy i ją "pobudzać", zwłaszcza jak w jakimś nietypowym miejscu jest:/ Ehhh... Jednocze sie z Wami koledzy w cierpnieniu
    Dokładnie jest to tragedia:/ i to jest drażniące tym bardziej, że trochę kosztuje.... Pare dni temu przyszła mi lampa nikona s-25 w której i jest wejście PC oraz opcja ON i Standby, a kosztowała mnie 3x taniej. Szkoda pozbywać się 430EX bo czasem używam ją na sankach aparatu i e-ttl sie przydaje. Nie wie ktoś czt w 430 ex II też jest ta hibernacja ??

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Siema !

Czy ktoś z Was używa wyzwalacza PHOTTIX PT-04TM ?
    Według opisu aukcji wyzwalacz ma współpracować z nowymi lampami Canona, ale czy tak jest naprawdę ?

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

a ktos z was czytal instrukcje do 430ex?!
    polecam CF 1 sobie przelaczyc i nie ma juz hibernacji lampy. dotyczy to obu wersji 430.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Ja czytałem, nawet kilka razy, ale nie przyszło mi do głowy że CF.n 01 opisany jako Speedlite SE 0/1 wyłączona/włączona oznacza to że lampa nie będzie się wyłączać

Teraz mogę potwierdzić, CF.n na 1 w 430ex i lampa działa bez wyłączania

Strona 16 z 36 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów