Strona 15 z 36 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 357

Wątek: Wyzwalanie radiowe lamp Speedlite

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    czy ktos ma i uzywa RADIO POPPER'a ? ciekawia mnie opinie o dzialaniu, zasiegu i jakosci wykonania

niestety ST-E2 na otwartej przestrzeni sie gubi i wyzwala co ktorys blysk, ale tego sie spodziewalem (niestety), w pomieszczeniach zamknietych jest idealnie natomiast potrzebuje czegos z E-TTL do plenerkow
    http://canon-board.info/showthread.p...t=radio+popper

osobiscie, majac taka kwote na wyzwalacze zainwestowalbym w PW

Domyślnie

a tak z ciekawości zapytam.. może ktoś wie...
    gdzie jest jakiekolwiek oznaczenie na PW czy to na rynek amerykański czy europejski?? Pytam bo kupowane w USA w BH ale podobno tam zadają pytanie na który kontynent ma być. Gdybym kupował osobiście nie było by to problemem, ale ktoś mi kupował i nie jest w stanie mi udzielić informacji, a w razie potrzeby dokupienia kolejnych może być problem.

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

czy ktoś mi może powiedzieć czy lampy canona EX430 i nikona podłączone chińczykiem będą odpalać się razem. A pytam ponieważ chcę kupić jeszcze jedną (jakąś tańszą manualną lampę) a działać na dwóch ogniach tylk mam problem jaką lampę może ktoś podpowie
    50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wszystkie będą działać jak masz chinola 1 nadajnik i 2 odbiorniki. Chinol wyzwala bez automatyki, więc system nie gra tu roli, ważne żeby lampa miała tryb M i jakąś rozsądną regulację siły błysku. Często strobiści kupują SB Nikona, pewnie dlatego, że więcej funkcji i tańsza (te wcześniejsze modele), ale mogę się mylić.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

i nieśmiertelna. Funkcjonalność jak najbardziej mi wystarcza do egzystencji
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Hmmm, witam

Czytam Wasze rozważania na temat wyzwalaczy do lamp... znalazłem na Allegro 16kanałowy wyzwalacz z dwoma odbiornikami... jednak sprzedawca daje tylko 7 dni gwarancji rozruchowej na sprawdzenie sprzętu xD To daje do myślenia jednak znalazłem tę takie cacusi 16 kanałowe tylko że z jednym odbiornikiem za 160zł i z 9miesięczną gwarancją... i teraz pytanie, kupić zestaw pierwszy i przerabiać? czy zestaw drugi i reklamować w razie "czegoś" ? oczywiście wcześniej zadałem sprzedawcy pytanie o kompatybilności z 580 EX II którą posiadam i Body Canon 40D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mam nadzieję że będzie łączenie wpisów
    Odpowiedź na mojego maila...

Witam!

"Tego wyzwalacza nawet Pan nie połączy z 580EX. Wyzwalacz do lamp z gorącą stopką dostępny jest na aukcji: http://allegro.pl/item442273827_radi...ca_stopka.html
    Producent zapewnia, że będzie działał z 580EX II. Z tego co pamiętam to takie problemy występowały ze starszymi modelami tych wyzwalaczy. W razie gdyby nie działał zawsze może Pan zwrócić produkt do 10dni.

Pozdrawiamy"

No to buba, ale wciąż czekam na odpowiedź do pytania pierwszego kupić i przerabiać? Lutownica nie jest mi obca
    Ostatnio edytowane przez daw_kon ; 20-09-2008 o 12:29 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

kupilem z HK bez zadnej gwarancji i jak na razie wyzwalalacze mnie nie zawodza moge poweidziec, ze w domowych warunkach 99% błysków jest dobrze wyzwolonych.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    kupilem z HK bez zadnej gwarancji i jak na razie wyzwalalacze mnie nie zawodza moge poweidziec, ze w domowych warunkach 99% błysków jest dobrze wyzwolonych.
    ja swoje mam też już jakiś czas i nawet w warunkach polowych sprawują się bardzo dobrze :>
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie 430ex stan hibernacji

Witam, używam swojej 430EX na statywie i wyzwalam ją radiowo, robiąc zdjęcia wszystko świetnie się spisuje, natomiast problem pojawia się kiedy zrobie chwilową przerwę(parę minut) na rozmowe, ustawienie modela, czy samego aparatu. Otóż w tym czasie moja 430EX zasypia po prostu, i jak chcę robić zdjęcie okazuje, że wyłączyła się muszę zawsze podejść i ją obudzić co dla mnie jest irytujące. Nie da się w jakiś sposób wyłączyć tej hibernacji? Nie chcę sobie wyobrazić sytuacji kiedy będę robił zdjęcia na jakiejś hali i przez całą halę będę musiał iść po to, żeby lampa się otrząsła.

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

instrukcja, strona 21:
    C.Fn-02: Czas wyłączenia w trybie lampy podporządkowanej:
    0 - 60 minut
    1 - 10 minut

Strona 15 z 36 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów