http://canon-board.info/showthread.p...t=radio+popper
osobiscie, majac taka kwote na wyzwalacze zainwestowalbym w PW![]()
http://canon-board.info/showthread.p...t=radio+popper
osobiscie, majac taka kwote na wyzwalacze zainwestowalbym w PW![]()
a tak z ciekawości zapytam.. może ktoś wie...
gdzie jest jakiekolwiek oznaczenie na PW czy to na rynek amerykański czy europejski?? Pytam bo kupowane w USA w BH ale podobno tam zadają pytanie na który kontynent ma być. Gdybym kupował osobiście nie było by to problemem, ale ktoś mi kupował i nie jest w stanie mi udzielić informacji, a w razie potrzeby dokupienia kolejnych może być problem.
czy ktoś mi może powiedzieć czy lampy canona EX430 i nikona podłączone chińczykiem będą odpalać się razem. A pytam ponieważ chcę kupić jeszcze jedną (jakąś tańszą manualną lampę) a działać na dwóch ogniach tylk mam problem jaką lampę może ktoś podpowie
50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III
Wszystkie będą działać jak masz chinola 1 nadajnik i 2 odbiorniki. Chinol wyzwala bez automatyki, więc system nie gra tu roli, ważne żeby lampa miała tryb M i jakąś rozsądną regulację siły błysku. Często strobiści kupują SB Nikona, pewnie dlatego, że więcej funkcji i tańsza (te wcześniejsze modele), ale mogę się mylić.
i nieśmiertelna. Funkcjonalność jak najbardziej mi wystarcza do egzystencji![]()
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Hmmm, witam
Czytam Wasze rozważania na temat wyzwalaczy do lamp... znalazłem na Allegro 16kanałowy wyzwalacz z dwoma odbiornikami... jednak sprzedawca daje tylko 7 dni gwarancji rozruchowej na sprawdzenie sprzętu xD To daje do myśleniajednak znalazłem tę takie cacusi 16 kanałowe tylko że z jednym odbiornikiem za 160zł i z 9miesięczną gwarancją... i teraz pytanie, kupić zestaw pierwszy i przerabiać? czy zestaw drugi i reklamować w razie "czegoś" ? oczywiście wcześniej zadałem sprzedawcy pytanie o kompatybilności z 580 EX II którą posiadam i Body Canon 40D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Mam nadzieję że będzie łączenie wpisów
Odpowiedź na mojego maila...
Witam!
"Tego wyzwalacza nawet Pan nie połączy z 580EX. Wyzwalacz do lamp z gorącą stopką dostępny jest na aukcji: http://allegro.pl/item442273827_radi...ca_stopka.html
Producent zapewnia, że będzie działał z 580EX II. Z tego co pamiętam to takie problemy występowały ze starszymi modelami tych wyzwalaczy. W razie gdyby nie działał zawsze może Pan zwrócić produkt do 10dni.
Pozdrawiamy"
No to buba, ale wciąż czekam na odpowiedź do pytania pierwszegokupić i przerabiać? Lutownica nie jest mi obca
![]()
Ostatnio edytowane przez daw_kon ; 20-09-2008 o 12:29 Powód: Automerged Doublepost
kupilem z HK bez zadnej gwarancji i jak na razie wyzwalalacze mnie nie zawodzamoge poweidziec, ze w domowych warunkach 99% błysków jest dobrze wyzwolonych.
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Witam, używam swojej 430EX na statywie i wyzwalam ją radiowo, robiąc zdjęcia wszystko świetnie się spisuje, natomiast problem pojawia się kiedy zrobie chwilową przerwę(parę minut) na rozmowe, ustawienie modela, czy samego aparatu. Otóż w tym czasie moja 430EX zasypia po prostu, i jak chcę robić zdjęcie okazuje, że wyłączyła się muszę zawsze podejść i ją obudzić co dla mnie jest irytujące. Nie da się w jakiś sposób wyłączyć tej hibernacji? Nie chcę sobie wyobrazić sytuacji kiedy będę robił zdjęcia na jakiejś hali i przez całą halę będę musiał iść po to, żeby lampa się otrząsła.
instrukcja, strona 21:
C.Fn-02: Czas wyłączenia w trybie lampy podporządkowanej:
0 - 60 minut
1 - 10 minut