Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 165

Wątek: Pelna klatka tylez wad co i zalet ?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    Tak przy okazji: oko ludzkie TEŻ winietuje - i to mocno!
    Dla ciekawości doczepiłem do 5D obiektyw EF-S 18-55 przerobiony...No to że zablokował mi lustro - to pryszcz.Ale śmieszny jest ten efekt " S" widziany na FF...
    Podłączałem EF-S 10-22 (czy jak on się tam nazywa).
    Widok był jak przez judasza w drzwiach. Cieeeemno a na końcu widać własne buty
    Z tą różnicą, że obraz był w kratkę
    Jarek

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Dlamnie najwieksza zaleta 5D jest jakosc zdjec, matryca radzi sobie super z bardzo kontrastowymi scenami gdzie mamy zarowno swiatło i cien, 20D przy 5D wymieka w tej kwesti.Jakosc jakosc i jeszcze raz jakosc niech tylko cena spadnie do normalnego poziomy czyli okolice obecnej ceny N D200(ktory poza ergonomia niewiele oferuje) i kupuje ta puszke w trybie natychmiastowym.

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy
    Dlamnie najwieksza zaleta 5D jest jakosc zdjec, matryca radzi sobie super z bardzo kontrastowymi scenami gdzie mamy zarowno swiatło i cien, 20D wymieka w tej kwesti na całej lini.Jakosc jakosc i jeszcze raz jakosc niech tylko cena spadnie do normalnego poziomy czyli okolice obecnej ceny N D200(ktory poza ergonomia niewiele oferuje) i kupuje ta puszke w trybie natychmiastowym.
    nie o aparatach prosze! jest wiele watkow na ten odwieczny problem-temat.
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

ja kupie Canona FF (jako drugie body) jak mu zrobią wbudowaną lampę błyskową - Mysle ze taki za 4 tys bedzie już za 2 -3 lata. Na rzaie crop mi odpowiada bo wole tele jak szeroki kąt

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz
    Ee tam Winietka to wada - nie ma co się czarować
    nieznaszsiępan
    winetka ujmuje laboratoryjnej sterylności fotografii. Dla mnie to zaleta. No ale każdemu według potrzeb.

-- Hexe, możesz pokazać o co chodzi z tym efektem "S" ??
    Ostatnio edytowane przez Diego ; 29-03-2006 o 17:16

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

"oskarkowy" go dokładnie opisał :-) Ja już drugi raz nie bedę lustra narażał - zaczepia o dupkę obiektywu - a jak się coś spieprzy?....sorry.Faktycznie to DUŻA CZARNA DZIURA. Efekt "S" - dostosowanie krycia obiektywu do klatki formatu apS

Domyślnie

chcialbym jeszcze na cos zwrocic uwage, jakies tam pierwsze Dlustrzanki zaadoptowaly sensory ostrosci z analogow, na dodatek mialy cropa, a to owocowalo tym ze sensorek pokrywal znaczaco wieksze pole anizeli powinien, stad tez wiele bledow w ustawianiu ostrosci.
    podejrzewam ze do tej pory sensorki same w sobie pamietaja jeszcze czasy analogow, wiec powrot do full frame'a ma ta zaletete ze sensory znowu maja dopowiednie proporcje.

jesli sie myle to prosze o sprostowaniea

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I jeszcze jeden ogromny plus tego aparatu, którego nie widziałem u innych producentów: powalająca ilość szczegółów na obrazie. Przy porównywaniu tego z 20D wychodzi, że przy portrecie, na cerze widać zdecydowanie więcej. Może nie jest to najlepszy przykład, bo panie pewnie chciałyby widzieć tam jak najmniej, ale ilość zarejestrowanych i przeniesionych szczegółów jest zdecydowanie większa.
    Ostatnio znalazłem na zdjęciach soczewki kontaktowe w oczach Młodej. Ręce mi padły..
    Jarek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Diego, czym dodawałeś tę winietę? Bo nie jest to efekt obiektywu, prawda?
    Jarek

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Diego, czym dodawałeś tę winietę? Bo nie jest to efekt obiektywu, prawda?
    Wineta z 17-40 f4 @f4 + kodak portra 160 + eos 50e :] Do tego levele w ps. Normalnie nie jest _aż_ tak widoczna.

Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów