Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 165

Wątek: Pelna klatka tylez wad co i zalet ?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Tutaj jest zdjęcie na 17mm f4 ...
    http://www.negatyw.org/test/5d/17f4.jpg
    Jak zobaczycie w Poznaniu na Starym Rynku gościa z czarnym aparatem i paskiem na szyję z napisem "DIGITAL EOS" to na pewno będzie to Cichy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Jak zobaczycie w Poznaniu na Starym Rynku gościa z czarnym aparatem i paskiem na szyję z napisem "DIGITAL EOS" to na pewno będzie to Cichy
    I właśnie tu się chłopie mylisz
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna Awatar radekbo
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

A wogóle to nie uznaję niczego poza FF w małym obrazku. Tak szczerze - męczyłem się z 300 D, bo dla mnie był jakimś przejściowym etapem i nie mogłem się doczekaćkiedy się skończy. Przede wszystkim atutem FF jest znacznie więcej szczegółów z tego samego szkła (sprawa "cropa"). Winietę można olać, bo i tak można ją wyrugować PS'em

Acha - i wreszcie w wizjerze mam obraz jak w normalnym aparacie, a nie jak w judaszu do drzwi.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

radekbo - święte słowa, ja już nigdy przenigdy nie wrócę do cropa.... to tak jakby ktoś mnie 5 lat temu próbował przekonać ze te aparaciki aps sa super i wogóle to mistrzostwo świata.... i myślę, że większość użytkowników cropów nie ma FF tylko ze względu na cenę a nie na przekonanie, ze ".... mi to crop w zupełności wystarcza...." i nie chcę i nie jestem tu złośliwy, ale niestety ceny normalnego sprzętu do normalnej pracy a nie półśrodki (lub kto woli 1,6 środki ) są mocno wywindowane. i to jest baaardzo świadoma, właśnie realizowana, długoletnia polityka Canona za którą powinien ów Canon dostać od użytkowników i miłośników tej firmy po ryju- czyt. mordzie ew. po twarzy...
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    Nikon (i inne firmy także) nie będzie miał pełnej klatki ponieważ ma za małą średnicę bagnetu (problemy z telecentrycznością) niestety jednak to wróży nie najlepiej ponieważ docelowo bagnet będzie musiał ulec przeprojektowaniu co niesie za sobą wiadome problemy a nikon broni się jak lew i ściemnia że FF mu niepotrzebny ...
    Moj kolega ma Kodaka z mocowaniem Nikona i tam jest FF.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

zanussi: albo ze względu na szybkość fotografowania.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Kodak mial matryce w swoich FF pozbawione filtrow, dzieki czemu problemy z telecentrycznoscia byly znacznie mniejsze jak w przypadku matryc przykrytych filtrami.
    ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi
    myślę, że większość użytkowników cropów nie ma FF tylko ze względu na cenę a nie na przekonanie, ze ".... mi to crop w zupełności wystarcza...."
    Nie do końca, bo cena ceną, ale taki użytkownik może być np. nikoniarzem
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Kodak mial matryce w swoich FF pozbawione filtrow, dzieki czemu problemy z telecentrycznoscia byly znacznie mniejsze jak w przypadku matryc przykrytych filtrami.
    Aaaa, to tu jest pies pogrzebany Z drugiej strony to nie bagnet jest przeszkoda tylko konstrukcja matrycy - w koncu "analogi" to FF
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo
    Aaaa, to tu jest pies pogrzebany Z drugiej strony to nie bagnet jest przeszkoda tylko konstrukcja matrycy - w koncu "analogi" to FF
    Zaczynajac od domniemanej po niecheci do FF niekomatybilnosci z matrycami, poprzez cala kolekcje wariacji F, A, AI, AIS, P i D gdzie czesci obiektywow i czesci puszek nie da sie stosowac razem albo trzeba kombinowac z jakimis zajeczymi sluchami...

Pewnie. Mozna zrzucac i na matryce. Albo udawac ze nikt nie potrzebuje FF. Po tylu latach wciskania, ze Canon popelnil z EF'em blad troche glupio nagle przyznac ze to byl jeden z najlepszych ruchow w historii tej firmy robiac to samo albo przyznajac w koncu, ze ta cala "kompatybilnosc wstecz" to pic na wode w ulotkach i na papierze kompletnie nie przekladajacy sie na rzeczywistosc...

http://members.aol.com/photoquack/bayonet.htm
    ...

Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów