Ja mam wrażenie ze własnie musisz złapać promień mocnego swiatła, tak żeby odbijał się od kurzu aby on się wyróżniał i był jasniejszy od tła. Możesz się z lampą czy czyms tak pobawić![]()
Ja mam wrażenie ze własnie musisz złapać promień mocnego swiatła, tak żeby odbijał się od kurzu aby on się wyróżniał i był jasniejszy od tła. Możesz się z lampą czy czyms tak pobawić![]()
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
tak tylko że te promienie powstają zauważ w momencie gdy albo masz kurz , albo mgłe albo w okolicach chmur , taki więc nie możesz mieć czystego powietrza, bez solidnej obróbki ciężko będzie teki efekt uzyskać
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Jak potrzebujesz osiagnac ten efekt to mozna to uzyskac w photoshopie. Chyba ze chcesz robic fotki kurzu
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Też mi się tak wydaje.
Kto wszedł do ciemnej szopy w letni dzień w południe wie o co chodzi. W miejscu szczeliny (np między deskami), gdzie wpada ostre światło kurz powinien być do uchwycenia (chyba).
Tylko kurzowi trzeba trochę pomóc (tzn nakurzyć). Wytrzepać stary koc, albo zamieść podłogę na sucho.
Ostatnio edytowane przez cobalt ; 04-09-2014 o 08:48
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Klucz do kurzu jest chyba w tym, co napisane w ostatnich wypowiedziach:
po pierwsze - nakurzyć,
po drugie - musi być nierównomierne oświetlenie, to znaczy wąska, odcinająca się od reszty przestrzeni struga światła - jak ten promyk zza chmur lub uchylone drzwi w stodole.
Dzięki za tę burzę mózgów.
Zróbmy jakiś challenge kurzowy ..
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Może to Tobie w czymś pomoże:
ORBS OF LIGHT
Photographing airborne dust
Flash Photography Tips and Tricks with Dust – PictureCorrect