Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: Nie robcie z tego forum drugiego dpreview!

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    Linki do mnie nie przemawiaja wg mnie powinny byc pytania i kotkie rzeczowe odpowiedzi + link z szerszymwyjasnieniem tematu, ewewntualnie jak by ktos opracowal swoj temat tez by to moglo sie tam znalesc.
    Dzis moze bede mial troche czasu to sobie to poukladam...
    Ja bym proponował tak:
    Zakładamy w umówionym miejscu wątki z pytaniami:
    [FAQ] pytanie 1
    [FAQ] pytanie 2
    [FAQ] pytanie 3
    itd...
    w tych wątkach zbieramy odpowiedzi, linki, propozycje, itd.
    Potem trzeba by było oddzielić ziarno od plew, poukładać do kupy i ... to tyle, co mi na razie przychodzi do głowy :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no ja bym byl jednak za jednym watkiem w pierwszym poscie lista pytan a kazde pytanie jest linkiem do odpowiadajacej mu odpwiedzi (nr posta w watku) wtedy latwo bedzie mozna dodawca nowe pytania tak zeby byly widoczne dla wszystkich a odpowiedzi to jeden klik

Zielony02
    Guest

Domyślnie

Witajcie
    od dlugiego czasu przeglądam to zacne forum i musze uczciwie przyznać, że czerpię z niego mnóstwo cennych informacji - z Waszej wiedzy, doświadczeń, odpowiedzi na dziwne pytania... Po przejrzeniu tego wątku jednak załamałem się... Krytykujecie naiwne pytania - kazdy musi wtrącić swoje 5 gr na ten temat żeby pokazać jaki to jest mądry i doświadczony. Czym Wasze mielenie tego tematu w kółko różni się od mielenia naiwnych pytań!?!?! Zaostrzcie sobie panowie kryteria wstępu na Wasze zacne forum - egzaminujcie kandydatów ze znajomości podstaw fotografowania - tak aby uniknąć głupich pytań i zielonych, którzy j zadają Tylko kogo wtedy będziecie mądrale krytykować?

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Bedziemy się nawzajem krytykować. Jak snu i powietrza tego nam potrzeba Też zadawałem/zadaję naiwne pytania. Na wszystkim znać się nie sposób. Chodzi o to, żeby jakoś uporządkować tematy/pytania i zachęcić ludzi do czytania, a nie natychmiastowego ładowania pytań typu - jaki obiektyw do focenia psa? Zastanawiam się nad... i tu lista wszystkiego co znalazł w sieci!

Zielony02 - poczytałeś, znalazłeś co nieco! Może bazowałeś na tego typu pytaniach? Może one są potrzebne? W sumie to niech będą i lądują w dziale dla poczatkujących. Gdzieś trzeba zacząć się uczyć, a w dobie internetu... Ale pomysł dobrego, obszernego FAQ jest dobry. Tylko, że to niełatwa praca, bo taka dydaktyczna trochę

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony02
    Witajcie
    od dlugiego czasu przeglądam to zacne forum i musze uczciwie przyznać, że czerpię z niego mnóstwo cennych informacji - z Waszej wiedzy, doświadczeń, odpowiedzi na dziwne pytania... Po przejrzeniu tego wątku jednak załamałem się... Krytykujecie naiwne pytania - kazdy musi wtrącić swoje 5 gr na ten temat żeby pokazać jaki to jest mądry i doświadczony. Czym Wasze mielenie tego tematu w kółko różni się od mielenia naiwnych pytań!?!?! Zaostrzcie sobie panowie kryteria wstępu na Wasze zacne forum - egzaminujcie kandydatów ze znajomości podstaw fotografowania - tak aby uniknąć głupich pytań i zielonych, którzy j zadają Tylko kogo wtedy będziecie mądrale krytykować?
    Zarejestrowales sie tylko po to zeby powiedziec: Ja nie chce miec kompendium wiedzy w jednym miejscu, chce was pytac ciagle o to samo i w kolko...

Gratuluje podejscia!

poza tym na przywitania jest TEN watek ;-)

Pozdrawiam
    Forumowy madrala

Zielony02
    Guest

Domyślnie

Zarejestrowales sie tylko po to zeby powiedziec: Ja nie chce miec kompendium wiedzy w jednym miejscu, chce was pytac ciagle o to samo i w kolko...
    TAK - tylko po to - bo jak dotąd grzecznie szukam i czytam co mnie interesuje ...
    Jak w każdym semi-elitarnym gronie - i tu wybijają sie na wierzch mądrale, które na każdy temat muszą zabrać głos - robiąc tym większy SPAM niz głupie pytania zielonych

Chcę jednak podkreślić, że szanuję to forum bo jest przepastną bazą wiedzy ...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

robiąc tym większy SPAM
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Spam

Dlaczego więc tak się rzucasz, kiedy chcemy tą bazę trochę uporządkować?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

TAK - tylko po to - bo jak dotąd grzecznie szukam i czytam co mnie interesuje ...
    Jak w każdym semi-elitarnym gronie - i tu wybijają sie na wierzch mądrale, które na każdy temat muszą zabrać głos - robiąc tym większy SPAM niz głupie pytania zielonych

No to jesli znasz zasady netykiety, ktora powinna obowiazywac w calej sieci nie tylko na grupach dyskusyjnych czy irc, takze na forach, ciagle zadawanie tych samych pytan i lenistwo jest traktowane jako trolowanie i ma dwa skutki: pierwszym jest to ze forum traci "jakosc" bo wciaz sie kreci wokol tych samych problemow, a drugim skutkiem IMHO gorszym jest znudzenie sie forum tym ktorzy maja na nim cos do powiedzenia i definitywne jego opuszczenie... w obu przypadkach tracmy my wszyscy... a Ty odpowiadajc twierdzaco na te zarzutu z mojego postu, potwierdzasz ze zalezy ci na maksymalnej komplikacji przy wyszukiwaniu i zniecheceniu do forum obecnych uzytkownikow...

po raz kolejny Gratuluje podejscia do tematu FAQ. Dla mnie EOT w tej dyskusji z Toba

Zielony02
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Spam

Dlaczego więc tak się rzucasz, kiedy chcemy tą bazę trochę uporządkować?
    no popatrz na siebie ...
    zasmiecasz to forum tylko po to, żeby mi wytknąć że jestem głupi i nie znam znaczenia słowa SPAM - spam ma szersze, potoczne znaczenie i każdy wie o czym mówię ...

żeby tego nie nakręcać dalej - wylogowuje sie
    buziaki

Zielony02
    Guest

Domyślnie

a Ty odpowiadajc twierdzaco na te zarzutu z mojego postu, potwierdzasz ze zalezy ci na maksymalnej komplikacji przy wyszukiwaniu i zniecheceniu do forum obecnych uzytkownikow...
    idea FAQ jest OK - żal mi Ciebie że tylką taka informacje wyciągnąłeś z mojego postu ..

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów