Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 60

Wątek: Nie robcie z tego forum drugiego dpreview!

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Myśle, że nie trzeba będzie od razu moderować, tylko wystarczy odsyłać tych pytających właśnie do tego powstałego FAQ.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

przy jednoczesnym zamykaniu "niemadrych" watkow na przyklad.
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

o tak!, mysle ze zamykanie watkow z pytaniami o pdstawy i z rzetelna odpowiedzia na te pytania (czyli podaniem linokow z dobrymi odpowiedziami) moglo by przejsc... i wypadalo by zeby troche tak bylo

EDIT: no i jak z tymi pytaniami? kazdy sam ma opracowac? ja kilka w tym tygodniu opracuje i wrzuce, jak sie zdubluja to ktos zrobi merge ;-) i po klopocie

a przyszlosciowo to w baze wiedzy proponuje wrzucic jako
    FAQ - czyli krotko i na temat
    podstawy fotografowania, doboru i sprawdzania sprzetu, rozwiazywania problemow itp, przeczytaj zanim zapytasz ;-)
    Ostatnio edytowane przez Jac ; 29-03-2006 o 21:38

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

i jeszce do tego kilka dyskusji, ale tym razem sie uda ;-) zreszta nie zapeszajmy

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Pisze co mi lezy na watrobie bo zauwazylem ze zaczyna pojawiac sie tutaj coraz wiecej takich "kwiatkow": "Jaki obiektyw do fotografowania dziecka?", "Wybor obiektywu slubnego", itd, itp. (ciach)
    przyznaje, ze ludzie dziwnie zadaja pytania, ale to akurat nie jest zle - w ten sposob pytajacy przedstawia swoj glowny temat zainteresownia. dodatkowo: (chyba) szuka informacji u osob focacych wlasnie ten temat! najgorzej jest, gdy pojawiaja sie posty w stylu: ,,kupilem aparat. jaki mam kupic do niego obiektyw, zeby bylo dobrze?'' - no i wtedy, chcac mu pomoc, trzeba ciagnac takiego delikwenta ,,za jezyk'' dopytujac sie, co chce on focic, jakie ma zainteresowania....a tu przynajmniej jest wszystko jasne
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Pisze co mi lezy na watrobie bo zauwazylem ze zaczyna pojawiac sie tutaj coraz wiecej takich "kwiatkow": "Jaki obiektyw do fotografowania dziecka?", "Wybor obiektywu slubnego", itd, itp.
    Ja 99% takich watkow wrzucam do "dla poczatkujacych" a jesli padlo w danym watku wiele linkow do identycznych watkow to zamykam.
    Taka jest idea tego podforum. I dwie sprawy w zwiazku ogolnym i z ide podforum "dla poczatkujacych" :

1) Jesli kogos raza powtarzajace sie watki, ktore laduja w "dla poczatkujacych" to niech po prostu nie czyta - po cos powstalo w koncu to forum...

2) Idea FAQ to ogolnie dobry pomysl tylko jak to Czacha napisal - oby nie zabraklo tym razem checi.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Idea FAQ to ogolnie dobry pomysl tylko jak to Czacha napisal - oby nie zabraklo tym razem checi.
    no to moze dalsze pytania do zestawu:
    5) jaki szeroki kąt,
    6) jaką lampę do 300D/350D/10D/20D...
    7) jaki wybrać statyw,
    8 ) jak fotografować ślub,
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mysle ze to co najwazniejsze, czyli zagadnienia, mamy juz ustalone mniej wiecej. Pozostalo podpiac pod to odpowiednie linki, ladnie to ulozyc... Dopiero wtedy mozna zaczac sie bawic tworzenie malych poradnikow na poszczegolne tematy.

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Linki do mnie nie przemawiaja wg mnie powinny byc pytania i kotkie rzeczowe odpowiedzi + link z szerszymwyjasnieniem tematu, ewewntualnie jak by ktos opracowal swoj temat tez by to moglo sie tam znalesc.

Dzis moze bede mial troche czasu to sobie to poukladam...

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów