Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Oiektyw do fotografowania dziecka w cenie ok 350 PLN

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Dorzuce jeszcze jeden kamyczek: w reku kogos kto kupil 20D nie zastanawiajac sie co do niego podepnie, 50/1.8 to moze tez byc nienajlepszy pomysl: wnetrza, stosunkowo nieduze odleglosci, szerooooko otwarta przyslona, bardzo mala GO... i nastepny post: "dlaczego wszystkie zdjecia sa takie nieostre??"

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Dorzuce jeszcze jeden kamyczek: w reku kogos kto kupil 20D nie zastanawiajac sie co do niego podepnie, 50/1.8 to moze tez byc nienajlepszy pomysl: wnetrza, stosunkowo nieduze odleglosci, szerooooko otwarta przyslona, bardzo mala GO... i nastepny post: "dlaczego wszystkie zdjecia sa takie nieostre??"
    Co mu w takim razie proponujesz?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Co mu w takim razie proponujesz?
    Nic, w tej sytuacji nie mam pomysłu na żadną odpowiedź, której mógłbym udzielić z przekonaniem. A co byś odpowiedział np. na pytanie "jaki obiektyw do szybkiego sportu za 500PLN"? Założenia w końcu podobne - ruch, brak światła, tylko ogniskowa trochę dłuższa...

Edit: ale mimo wszystko chyba skłaniałbym się w stronę kita... ISO1600, f/8 i można próbować się czegoś nauczyć...

Domyślnie

Pewnie się powtórzę, ale nie mogę znaleźć - Potrzebuję instrukcję po polsku do 20D, czy ktoś może mi pomóc?
    Pozdrawiam
    Sławomir Wasielewski
    --------------------
    EOS 20D + KIT 18-55 + SIGMA 70-300 APO DG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    L-ki są tak zbudowane, że szkoda to będzie na łapce dziecka a nie na obiektywie.
    Chodziło mi o odciski łapek na soczewce

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasielewskis
    Pewnie się powtórzę, ale nie mogę znaleźć - Potrzebuję instrukcję po polsku do 20D, czy ktoś może mi pomóc?
    Eeech...
    http://canon-board.info/showthread.php?t=3725
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Przepraszam, ale jedno mnie gnębi - kilku z Was polecających 50/1.8 pisało o wolnym AF ... czy ja mam jakąś inną 50'tkę, czy po prostu jeszcze nie wiem co to AF w dSLR? Z Canonowskich obiektywów używałem 18-55, 75-300 III USM i 50/1.8, więc AF 50'tki wydawał mi się naprawdę ok. O czymś nie wiem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal-Czuba
    Przepraszam, ale jedno mnie gnębi - kilku z Was polecających 50/1.8 pisało o wolnym AF ... czy ja mam jakąś inną 50'tkę, czy po prostu jeszcze nie wiem co to AF w dSLR? Z Canonowskich obiektywów używałem 18-55, 75-300 III USM i 50/1.8, więc AF 50'tki wydawał mi się naprawdę ok. O czymś nie wiem?
    Jak dla mnie to 50-tka też jest bardzo szybka, nie wiem o co chodzi

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

foce przede wszystkim swoje dziecko (co widac w mojej galerii) - polecam KITa (ze wzgledu na zakres ognoiskowych i fenomenalny wspolczynnik jakosc/cena) a jak bedziesz sie chcial bawic w zmiany obiektywu - dodatkowo 50mm/f1.8. foce obydwoma i polecam, ale na poczatek koniecznie KIT (uniwersalnosc)
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal-Czuba
    Też tak myślałem, że w sumie jest ok - miałem 350 z kitem, do tego przypinałem 75-300 kolegi i potem 50/1,8 - z tym że ten ostatni przy słabym świetle czsem jeździł w obie strony - jakoś się przyswyczaiłem dopóki nie przypiąłem 24-105 L - i jakoś od razu zrozumiałem że się myliłem :-D myśląc że ten AF w tych obiektywach jest szybki.. nie miałem w rękach eLki ze światłem 2,8 (z zoomów) ani eLki stałej ale tam to dopiero musi być szybko ;-)
    Jeszcze do tego odpowiednie body i już pełen wypas ;-)

Pozdrawiam
    Artur Starz
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów