na chama zmieścisz.
na chama zmieścisz.
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Jest szansa, że w 170 to wszystko upakujesz, ale nie będzie komfortu w użytkowaniu torby. 180 i 170 ma podobną głębokość (20cm - podają jako wysokość). Canon 70-200 też się zmieści.
Jak już musisz wybierać między 170 i 180, to zdecydowanie 180. Różnica w cenie to 30zł. Nie ma co robić afery o taką kasę.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Uważam, że lepiej mieć w torbie jedną przegródkę wolną, niż nogą udeptywać. A w wolną przegródkę można włożyć bułkę z serem lub szynką, zależy co żona przygotuje.
d90 w mojej 170tce. Jest trochę zapasu więc myślę że twój 6d wejdzie na styk, ale ja bym brał 180
a jak chcesz go włozyć ze zdjętym obiektywem to już na bank 180
Ostatnio edytowane przez tutus ; 03-09-2014 o 18:08
Dziękuję Wam za wszystkie pomocne odpowiedzi. Obiektyw tele o którym wspomniałem to pewnie będzie 70 - 300 4.0-5.6/f. Niestety szybko się on nie pojawi, dlatego chyba zdecyduję się na 170. Samo body + 24 - 105 + lampa, ew zapasowa bateria, ładowarka. Kiedy pojawi się ten zoom zainwestuję w jakiś plecak.
Nie chodzi mi o to 30 zł, tylko o jak największą poręczność. Chciałbym właśnie torbę idealnie dobraną, żeby nic w niej nie latało
tutus - czy przy włożonym aparacie tak jak Ty masz, dużo jest miejsca pod uchwytem aparatu? Właśnie tam chciałbym umiejscowić ładowarkę, akumulatory i ew. jakąś stałkę m42.
Pozdrawiam wszystkich![]()
no to zależy od konfiguracji bo przegródki są na rzepy i ustawiasz je jak chcesz. Ja tam trzymam ładowarke, aku też by weszły ale trzymam je w przedniej kieszeni. Jakbym dopasował lewą przegródke do 430 to myślę że z prawej by sie trochę zwolniło więc m42 wsadzisz bez problemu
Ok, dziękuję za pomoc![]()