Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Zmiana szerokiego kąta - pomóżcie!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wołów / Wrocław

Domyślnie Odp: Zmiana szerokiego kąta - pomóżcie!

Ale ja nie mam sigmy ze światłem 3,5, tylko 4. ,,Fotoamator" już swoje zjeździł z masą sprzętu, ale już przestało go rajcować wstrzymywanie wszystkich, bo zmienia obiektyw a zanim sie ze wszystkim pozbiera to gra przestaje być warta świeczki.
    Nie proszę was o werdykt, czyja słuszność jest słuszniejsza, ludzie! Jeden lubi targać dwa plecaki - jeden na sprzęt, drugi na prowiant itp - a inni nie mają do tego miejsca, ochoty itp. A ja proszę o poradę ludzi którzy nie będą mnie przekonywać że noszenie kilku słoików jest lepsze i bardziej ,,tru" i w ogóle na szlaku fajniej pokazać się że jesteś taki ,,pro", tylko takich którzy dobrze doczytają że nie mam takich warunków/czasu/miejsca by wozić kilka obiektywów dlatego szukam złotego środka - oczywiście z szerokimi kompromisami ale jednak.
    Canon 40D + BG-E2; Sigma 10-20mm; Canon 50mm; Tamron 28-75; Speedlight 580EXII

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez Machi Zobacz posta
    Ale ja nie mam sigmy ze światłem 3,5, tylko 4
    Nie ma takiej Sigmy .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wołów / Wrocław

och przepraszam - mój błąd 4-5.6

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Złotym środkiem jest kompakt, lub bezlusterkowiec.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

,,Fotoamator" już swoje zjeździł z masą sprzętu,
    jeśli "masa sprzętu" jest to co masz w stopce to zejdź na ziemie
    jak wyżej-kup sobie małpkę
    zmiana 550-na 100 to żadna zmiana, tylko wywalenie pieniedzy

btw
    ile ty potrzebujesz czasu na zmiane szkla? to przeciez trwa chwile
    moze pocwicz w domu zeby potem czasu nie tracic?
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 06-09-2014 o 18:05
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Ale ja nie mam sigmy ze światłem 3,5, tylko 4. ,,Fotoamator" już swoje zjeździł z masą sprzętu, ale już przestało go rajcować wstrzymywanie wszystkich, bo zmienia obiektyw a zanim sie ze wszystkim pozbiera to gra przestaje być warta świeczki.
    ......
    A ja proszę o poradę ludzi którzy nie będą mnie przekonywać że noszenie kilku słoików jest lepsze i bardziej ,,tru" i w ogóle na szlaku fajniej pokazać się że jesteś taki ,,pro", tylko takich którzy dobrze doczytają że nie mam takich warunków/czasu/miejsca by wozić kilka obiektywów dlatego szukam złotego środka - oczywiście z szerokimi kompromisami ale jednak.
    Czuję Twój ból. Też nie lubię dżwigać i zmieniać szkieł.
    Jeżeli chcesz dobra jakość zdjęc, z UWA i w jednym i tanio to odpowiedź brzmi NIE i koniec watku.

Niby wspomniałeś o kompromisach, ale istniejace kompromisy Ci się nie widza albo nie pasuja. 100d jest bardzo zauważalnie lżejsze i mniejsze niż 550d ale 15-85 nie jest tanie ale nie ma UWA. Nie ma uniwersalnych obiektywów z UWA.

Jeśli nie chcesz kompromisu ceny, to nie słuchaj narzekań jaki M jest nie taki i cup Kanona M z kitem M. Naprawdę lekko, a jakość bardzo dobra.

Albo tylko nabadź jakiegoś superzooma T albo S.

Wszystkie powyższe kompromisy łaczy ta zaleta, że istnieja.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wołów / Wrocław

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    jeśli "masa sprzętu" jest to co masz w stopce to zejdź na ziemie
    jak wyżej-kup sobie małpkę
    zmiana 550-na 100 to żadna zmiana, tylko wywalenie pieniedzy

btw
    ile ty potrzebujesz czasu na zmiane szkla? to przeciez trwa chwile
    moze pocwicz w domu zeby potem czasu nie tracic?
    Czytasz to co piszę czy nabijasz sobie licznik postów? Jak tak, to sobie nabijaj ale w innym wątku. Stopka nie jest aktualizowana od 2009r. a w tym czasie wiele sprzętu się przewinęło - mogłeś to przeczytać w tym wątku.
    Radzę w domu poćwiczyć kulturę, a to że nie lubię np. w deszczu zmieniać obiektywu, to moja indywidualna sprawa
    Cieszę się że jesteś taki szybki - mam nadzieję że innym to nie przeszkadza

Ale wracając do wątku - bo póki co użeram się z pewnym ,,Panem", to myślałem właśnie nad canonem ,,M" ale... brak tarczy nastaw, albo osobnych przycisków do zmiany ekspozycji czy ISO troszkę go dyskwalifikują. Chociaż czy ,,pan.kolega" może polecić jakiś obiektyw do Canona M? Będę wdzięczny

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

A ja właśnie kupiłem canona 10-22 lol
    Lepiej żeby był ********y

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Ale wracając do wątku - bo póki co użeram się z pewnym ,,Panem", to myślałem właśnie nad canonem ,,M" ale... brak tarczy nastaw, albo osobnych przycisków do zmiany ekspozycji czy ISO troszkę go dyskwalifikują. Chociaż czy ,,pan.kolega" może polecić jakiś obiektyw do Canona M? Będę wdzięczny
    No przecież już poleciłem...EF-M 18-55 f/3.5-5.6 IS STM
    210 g.

Jeżeli szukasz czegoś co ma wszystkie wygody, kółeczka i guziczki ale jest bardzo małe i lekkie, to takie coś nie istnieje. A gdyby nawet istniało, to byłoby raczej drogie. Natomiast guzikologia M z dotykowym ekranem jest dla mnie zaskakujaco wygodna, nawet dostał za to jakiś medal, pewnie olimpijski.. Oczywiście wizjera nie ma.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uzywany X-E1 Fuji (jesli musi byc wizjer), albo X-A1 z 16-50.
    Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów