Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Zamiana K-5 IIs na 7D czy warto?

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie Odp: Zamiana K-5 IIs na 7D czy warto?

Oczywiście co do jakości (wykonania, obrazka itd.) puszek Pentaksa pełna zgoda, mi też się bardzo podobają, tym bardziej jak zauważył ktoś (nie pamiętam nicku) na forum Pentaksa, brak FF powoduje, że P ładuje do puszek APS-C to co ma najlepsze. AF w K-5 IIs jest dla mnie super, może punktów nie jest zbyt wiele, ale jest celny, szybkość jak wiadomo zależy od szkieł, miałem w rękach 5D z 70-200/2.8 IS i moim zdaniem Canon był szybszy od Pentaksa z Sigmą 70-200 OS. C7D i tak będę zmieniał za jakiś czas

Tak jak już pisałem, gdyby nie ignorowanie ze strony Sigmy i Tamrona to zmiana nie przeszłaby mi przez myśl.

Myślałem też o Nikonie, ale klawiszologia średnio mi pasuje, w Canonie jest moim zdaniem banalna, a w D7000 błądziłem jak po labiryncie (choć wiem, że to kwestia obycia ze sprzętem)... poza tym Canon ma więcej tanich szkieł - wspomniane 10-18 czy 10-22.

Zobaczę co czas przyniesie, sprzęt będę wystawiał koło 20-go września z uwagi na turniej tenisowy w Szczecinie na którym zamierzam coś popstrykać.

Domyślnie Odp: Zamiana K-5 IIs na 7D czy warto?

Cytat Zamieszczone przez busz Zobacz posta
    ... Myślałem też o Nikonie, ale klawiszologia średnio mi pasuje, w Canonie jest moim zdaniem banalna ...
    Klawiszologia w Canonie faktycznie jest najbardziej przyjazna dla użytkownika i menu bardzo intuicyjne. W Nikonie można z czasem wszystko ogarnąć (podobnie jak w Soniaku).
    Z tego co zauważyłem to Nikon na defaultowych ustawieniach w porównaniu do Canona daje mniej nasycone, bledsze kolorki. Z tego co widzę na stadionach, to pojawia się teraz sporo pełnoklatkowych Nikoniarzy, ale i tak Canon ma przewagę.
    Jak masz możliwość potestować 6D, to może odpuść sobie "przystanek" 7D. A co do Sigmy pod Pentaxem i Canonem, to nie od dzisiaj wiadomo, że obiektywy (AF) tej firmy najgorzej pracują z Canonami.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uprawnienia umieszczania postów