Cytat Zamieszczone przez mkkaczy Zobacz posta
... Jednak ja wymieniłem w tamtym tygodniu 7D na 5DIII bo mnie denerwowało:
- głośna migawka (to niestety był problem w totalnej ciszy)
- matryca APS-C. Nie widze żadnej magi w FF, jednak to ja chciałem zadecydować co chce wyciąć.
- niepowtarzalny AF z 85mm/1.8.
- ISO....
No to wypada tylko pogratulować zakupu.
Widziałem kilka(dziesiąta) Twoich zdjęć zrobionych 7D i były bardzo dobre. teraz pewnie będzie jeszcze lepiej. Łatwo jest komuś radzić jak się ma w szklarni Canona 400/2,8 .
Jeżeli o mnie chodzi, to w maju przesiadłem się z 650D na 7D i jestem zadowolony. Nie wiem tylko jak długo, bo też zaczyna mnie ograniczać szum na wysokim ISO. AF i szybkość migawki jest OK.
W sporcie głośna migawka przechodzi, bo nie tak łatwo jest nią spłoszyć zawodnika, czy kibica . Ciekawe, czy 6D dobrze spisuje się w sporcie. Znam kilka osób, które kupiły go i są zadowolone. Np D. Gaszyński, ale on C 50D też robił niesamowite foty sportowe.

Nie wiem jak do przyrody, ale do sportu (i ogólnie reportażu z dystansu) Canona 70-200/2,8 L USM (może być bez IS) trzeba mieć i żadna Sigma, czy Tamron mu nie dorówna pod względem szybkości, celności AF i ostrości. Dobra i tańsza jest jeszcze stałka C 200mm/2,8 L II USM, ale dla mnie mało uniwersalna.