Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 131

Wątek: Jaką blendę kupić ?

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

airhead, czemu lepsza? w 5w1 fajnie ze jest dyfuzor a i zlotej nie rzadko uzywalem

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja zamówiłem stąd: http://allegro.pl/sklep/1381626_abit...a_i_sklep_foto

Te dwie:
    http://www.abitus.pl/skleprodukt.do?idk=38&idp=76
    http://www.abitus.pl/skleprodukt.do?idk=38&idp=399

Po dwóch sezonach używania swojej i testowania pożyczonej już wiedziałem, co mi potrzebne (wielkość i kolory - głównie na sunlight mi zależy).
    Teraz oby te były całkiem wytrzymałe bo ceny niższe od Lastolite...

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja mam blendy z eltec'a kolowa 80 do portretów(srebrno zlota), owalna 120x80 jakos (srebrno biala) i owalna 180x120 bialo srebrna. najczesciej uzywana ta najwieksza, a pozostale 2 mniejsze czasem jak potrzeba doswietlac z wiecej niz z jednego miejsca a najlepiej sie nadaja jako podkladki do siedzenia zeby nie pobrudzic sukienki na trawie czy ławkach / schodach itd

generalnie nie ma co sie lamac - ja mam to gdzies ze z czyms duzym latam, bo roznice widac na zdjeciach i po to tego uzywam

Domyślnie

no to rozmiar wybrany, teraz tylko pytanie czy brac 5in1 czy odpuscic se i wziac bialo-srebrna?

checiu a jak z jakoscia? Jak na nich siadasz na schodach to chyba sie nie rozrywaja ?

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

e tam - generalnie do siadadania to daje zlozone w pokrowcu - i widzialem ze nie tylko ja stosuje taki patent

co do tego 5 w 1 - nie wiem czy jest sens. Według mnie to chyba bialo srebrna jest najlepsza - złota troche za bardzo ociepla kolorystyke wg mnie - choc pewnie w niektorych zastosowaniach bedzie lepiej. Ja uzywam 2w1 bialo srebrnej - zastanawiam sie jeszcze nad takim rozpraszaczem do swiatla bo czasem to by mi bylo potrzebne i chyba bedzie to kolejny zakup po zdalnych wyzwalaczach lamp w jaki zainwestuje

a co do trwalosci - to generalnie 2 sezon juz je mam i jakos sie nie sypia - a czasem i do lezenia na trawie z tego sie niezly kocyk robi :P tylko troche trzeba maskowac potem albo robic ujecie zeby blendy nie bylo widac. nie jezdze nimi do asfalcie czy kamieniach z mlodymi na nimi lezacymi, tylko klade w jednym miejscu i jest gitara. poza tym te 100 pln raz na rok dwa to nie jest jakis mega wydatek.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez checiu Zobacz posta
    co do tego 5 w 1 - nie wiem czy jest sens. Według mnie to chyba bialo srebrna jest najlepsza - złota troche za bardzo ociepla kolorystyke wg mnie - choc pewnie w niektorych zastosowaniach bedzie lepiej.
    I właśnie dlatego polecam 'sunlight' - czyli mieszanka srebra ze złotem.
    Srebrna często świeci za mocno, biała za słabo, dodatkowo gdy w słoneczny dzień postawimy modelkę w cieniu i chcemy doświetlać ją spoza cienia - to doświetlenie czy to białym czy srebrnym da nienaturalny odcień (jasnosiny) na twarzy, a złota rzeczywiście za mocno "przypieka" ... stąd, po testach, przekonałem się do koloru sunlight właśnie .

Domyślnie

no i wlasnie ten dyfuzor w 5in1 mnie zacheca do jej kupna bo jak nie lampa to mozna rozproszyc slonce duzą powierzchnią. A zlotej przeciez nie musze uzywac Z reszta pewnie dorosne do sunlight'ow i innych Lastolitow

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin
    Canon 6D / Canon135L / Sigma 35Art/ Sigma 85 Art

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Podepnę się, potrzebuję blende, chce ją mocować do statywu, opcja asystent odpada, dlatego nie może być zbyt duża. Ma byc zarówno do portretu jak i całej postaci, czy 120x90 wystarczy do doświetlenia całej postaci, jeśli postawi sie to kawałek dalej?
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

Ja kupilem blende 5in1 wlasnie w takich rozmiarach i jest wystarczajaca do moich potrzeb. Wydaje mi sie ,ze do podswietlenia calej postaci tez wystarczy.
    Positively dirty minded

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów