Pokaż wyniki od 41 do 50 z 131

Wątek: Jaką blendę kupić ?

Widok wątkowy

Miasto
    płock/szpitale w okolicach Warszawy :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aleksss Zobacz posta
    To i ja sie podczepie pod watek. Myslalem nad zrobieniem wlasnego dyfuzora - material rozpiety na ramie z rurek pcv. Problem mam tylko z materialem - czy macie jakis pomysl na to?
    Też szukałem - mam coś takiego:
    http://www.steampunkworkshop.com/flash-diff.shtml
    problem w tym, że nie ma tam zbyt dokładnie omówionych materiałów które są wykorzystywane przy 'produkcji'. Zresztą trochę tego jest w necie - może Tobie będzie odpowiadał jakiś inny instruktaż.

Cytat Zamieszczone przez aleksss Zobacz posta
    Na angielskojezycznych forach pisza o "ripstop nylon", ale nie wiem gdzie mozna go u nas kupic, nie mowiac nawet o tym ze nie bardzo wiem jak spytac o to googla...
    Jakby ktos z Was mial pomysl lub patent to bede zobowiazany.
    Z tego co mi udało się wygooglać ;P to jest to materiał służący między innymi do szycia balonów czy płacht samolotowych - jeżeli masz jakiegoś znajomego w którymś z aeroklubów to możesz zawsze zapytać jego skąd biorą taki materiał. Jeżeli nie no to może zajrzeć na jakieś fora związane z tą tematyką i zapytać jakiegoś bardziej doświadczonego użytkownika.
    To pomysły które przychodzą mi na myśl na obecną chwilę
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez talarczyk Zobacz posta
    Jestem na podobnym etapie - próbuję stworzyć sobie drugą blendę/dyfuzor a'la california sunbounce. Jeśli o materiały chodzi to zainteresowała mnie fizelina jako 'dyfuzor' i tafta jako pow. odbijająca... Nie wiem tylko jak to wszystko sprawdzi się w praniu
    Byłbym bardzo zainteresowany efektami czegoś takiego - jeżeli uda Ci się to stworzyć to, jeżeli miałbyś chwilkę czasu, maźnij co to potrafi i czy się sprawdza
    (chodzi mi dokładniej o wykorzystanie tkanin)
    Ostatnio edytowane przez mithrandir ; 31-07-2009 o 15:59 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów