Z tym tokaży ma problemy.
fotoaparatka: ja tez nie mam pomocnika i statywu na blendę.
Działam tak: srebrna taśma klejąca (ta mocna) + cokolwiek - i najczęściej to cokolwiek daje radę przytrzymać tą blendę.
Kocham tą taśmę.![]()
Z tym tokaży ma problemy.
fotoaparatka: ja tez nie mam pomocnika i statywu na blendę.
Działam tak: srebrna taśma klejąca (ta mocna) + cokolwiek - i najczęściej to cokolwiek daje radę przytrzymać tą blendę.
Kocham tą taśmę.![]()
Dzięki wielkie Adamek, zaopatrzę się w taśmę, żeby tylko blenda się później odkleiła......:-)
MMM, Janusz Body, mam prośbę: moglibyście jakoś tak klarownie wytłumaczyć mi jak złożyć taką blendę?? Ja kupiłam owal 90x120 i już 5 osób męczyło się z jej złożeniem - i nic. Doszło do tego, że niestety pękła (nieumiejętne składanie) - ale na szczęście udało się ją jako tako naprawić. Teraz muszę z nią nieco bardziej uważać, ale i tak nie mam pomysłu jak ją złożyć.
Będę OGROMNIE wdzięczna za jakieś "łopatologiczne" wyjaśnienie co i jak.
Tak na chłpski rozum to powinna się "sklapnąć" na 4 części-bo taki jest rozmiar futerału do niej. Ja próbowałam skadać ją w 8-semkę, po przekątnej... - szkoda słów - po prostu nie umiem![]()
Foto Epoka
Blendy składają się właśnie w "ósemkę". Należy złapać blendę na końcach - po dłuższym boku - i wykonać energiczny ruch skręcający: jedną dłonią do przodu (dla osób praworęcznych łatwiej jest gdy jest to dłoń prawa) drugą do tyłu, a następnie obie dłonie skierować do środka (zbliżyć jedną do drugiej), nakładając połówkę skręconą do tyłu na połówkę skręconą do przodu... i gotowe :-) Kluczowa jest tu praca nadgarstków.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
MacGyver - nic z tego tak nie idzie - owszem skręci się, ale jest 2 razy za duża!! a kolejnej ósemki już nie wygręcę - bo grozi to znowu pęknięciem...
Macie jeszcze jakiś pomysł na to??
Foto Epoka
Moze idz do sklepu i niech ci pokaza co i jak![]()
sama blenda po tym co pisal mcgayver powinna sie zlozyc w 3 kolka. Nie w 2 tylko w 3 wtedy sie zmiesci. Niema innej mozliwosci....![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
jak w trzy jak składam w 8-semkę?? hmmm ??? skręcam i zbliżam dłonie - wychodzą 2???
do sklepu nie da rady bo kupiona na ebayua jestem sierota bo była złożona dobrze i za szybko ją otworzyłam myśląc że składanie to pikuś - no i mam za swoje
Stawiam piwo temu kto wymyśli jak to zrobić!!
Foto Epoka