Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: SIGMA 28-300 z analoga do cyfrówki

Mieszany widok

Domyślnie SIGMA 28-300 z analoga do cyfrówki

Witam mam okazje kupić sigme 28-300 z Canona EOS 300 (analog) za niewielkie pieniądze. Tylko mam wątpliwości czy nie będzie żadnych problemów podczas jej użytkowania z z moim canonem 600d. Mocowanie powinno pasować bo z tego co widze na foto to eos 300 ma mocowanie EF, ale czy nie będą wyskakiwały żadne błędy podczas użytkowania. Znalazłem aukcje na allegro z takim samym obiektywem i opis tej aukcji mnie zasmucił.

SIGMA 28-300 DL f/1:3,5-6,3 do Canon (analog) (4548261222) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

znalazłem tez podobny temat na innym forum: forum.fotopolis.pl • Zobacz wątek - [Sigma 28-300 3.5-6.3DL Hyperzoom Asperical IF]zacina canona

Co o tym myślicie?

dawniej 'Olka i Jacek'
    Miasto
    miasto powiatowe

Domyślnie Odp: SIGMA 28-300 z analoga do cyfrówki

I ciesz się, że facet uczciwie uprzedza o tym, że z "cyfrówką się nie dogada"
    Na przyszłość sprawdzaj kompatybilność tu: Canon EOS Technoclopedia - A Canon EOS System Overview: Camera Bodies, Lenses, Flashes, Accessories ...
    kiedyś Canon, teraz Fuji

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Obiektyw ma bagnet ef,ale jego chip nie współpracuje nawet ze starszymi cyfrowymi eosami. Sigma też już nie robi upgrade dla tego obiektywu ( w niektórych można zamienić chip żeby współpracował z korpusem)

Miasto
    T.M.

Tak na przyszłość: taka operacja ( wymiana chipa lub płyty głównej) jest możliwa, ale należy skontaktować się z serwisem sigmy z zapytaniem o przeróbkę, a następnie mailem podać numer seryjny obiektywu. Na jego podstawie identyfikuje się obiektyw pod kątem dostępności części. Usługa kosztuje ok 150-180zł+ koszta wysyłki.

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Mnie wymianę chipa z Sigmie 135-400 APO zaproponowali 350 zł plus koszty przesyłki/
    Pracowała tylko na całkowicie otwartej przysłonie.
    Po przymknięciu wyskakiwał error 1 i blokowało się body.
    Chyba dotyczy to wszystkich cyfrowych body bo sprawdzałem na pięciu różnych.
    Ostatnio edytowane przez artd4 ; 28-08-2014 o 21:45
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Miasto
    T.M.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów