No właśnie mi też te pasy przeszkadzają....
Fotki wrzucam przez fotodev.pl
Przez co najlepiej wrzucać zdjęcia na forum?
No właśnie mi też te pasy przeszkadzają....
Fotki wrzucam przez fotodev.pl
Przez co najlepiej wrzucać zdjęcia na forum?
Każda sroczka swój ogonek chwali. Ja korzystam z iv.pl
Na iv.pl kasowało mi zdjęcia po 3 miesiącach, chociaż zgodnie z regulaminem byłem zalogowany przy wrzucaniu zdjęć.
vlep.pl - proste wrzucanie zdjęć do internetu - czasami masakruje jakość zdjęć - nie polecam.
Flickr w ramach Yahoo - obecnie używam, pojemne konto bez udziwnień. Dodatkowo założyłem sobie skrzynkę e-mail. Jest dobra podobnie jak MS hotmail.com.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
10 rewelacja!
Świetny kontrast pomiędzy planami. Do tego chmury odsłaniające jedynie fragmenty szczytów, co dodaje sporo tajemniczości. Wciąga!
Na jakiej ogniskowej było robione? Wygląda na dość wąski kąt. Zastanawia mnie, jak by to zdjęcia wyglądało po użyciu filtra polaryzacyjnego. Jeśli udałoby się przyciemnić niebo i zwiększyć kontrast pomiędzy błękitem, a chmurami (z cieni wnioskuję, że położenie Słońca na to pozwalało), to mogłoby być jeszcze lepiej (przynajmniej tak to sobie wyobrażam).
Rozumiem, że zdjęcia z ludźmi robione 'z marszu', a nie pozowane? Jeśli tak, to pewnie czasu na zabawę z filtrami nie było.
Na 9 też ładna głębia, ale trochę bardziej typowe ujęcie. Zdjęć takich jak 10 jest dużo mniej, więc zwracają uwagę (przynajmniej moją).
Ostatnio edytowane przez rysz ; 03-09-2014 o 00:24
10 oczywiście nie pozowana, nie było czasu na filtr, praktycznie góry były cały czas przysłonięte przez bardzo szybko przemieszczające się chmury, W pewnym momencie na chwilkę odsłoniły znajdujące się za nimi szczyty.
Ogniskowa 65mm.
Można wiedzieć gdzie to jesT?
Alpy Francuskie. Dokładniej Masyw Mont Blanc, okolice miejscowości Chamonix.
Miejsce przepiękne....
9 to bym widział u siebie na ścianiezresztą 10 też !
![]()