Strona 8 z 23 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 226

Wątek: valuebasket.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: valuebasket.pl

ja też jestem bardzo sceptyczny co do tego sprzedawcy, szczególnie, że cena tego 6D jest naprawdę bardzo niska, w samych chinach są droższe...

wszystko okaże się moim zdaniem po świętach, bo jeśli mają się zwijać to właśnie wtedy,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    cena warta ryzyka
    jest program ochrony kupujacych na allegro, wiec spokojnie można kupować
    Spokojnie na allegro to nigdy nie można było kupować.

Z takich okazji jak ta z 6d korzystają głównie osoby nie cierpiące na nadmiar gotówki i nawet jeśli pieniądze odzyskają to mają zablokowane duże dla nich pieniądze na kilka miesięcy. Dolicz do tego stres, nerwy, nieprzespane noce z przemyśleniami czy w ogóle się odzyska kasę, dużo formalności do spełnienia, wizyta na policji i zwrot kasy po 4 miesiącach to rzeczywiście cena warta ryzyka. Sam przez to przechodziłem, kwota nie była mała i chociaż wszystko zakończyło się pozytywnie to nie chciałbym drugi raz tego powtórzyć.
    Ostatnio edytowane przez horak ; 07-09-2015 o 13:24

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

horak,zaden stres, jedna wizyta na komendzie, czas oczekiwania u mnie to w sumie 1 miesiąc
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Uzależniony

Ja się stresu najadłem. Kwota 3000 pln, 3 wizyty na komendzie, zwrot po 4 miesiącach. Jakby chodziło o kilka stów pewnie byłbym spokojniejszy.
    Cena 6d - super okazyjna, allegro niby bezpieczne, a jednak kupujących przy takiej cenie jak na lekarstwo.
    Ostatnio edytowane przez horak ; 07-09-2015 o 17:40

Pełne uzależnienie

Oferta była na 6szt a 4szt już sprzedane. Są jednak ludzie, co się ryzyka nie boją
    Tak poważnie jak coś jest tańsze, to też bym zalecał ostrożność, ale w granicach rozsądku.
    Nie wszyscy sprzedający to złodzieje i oszuści. Trzeba mieć wiarę w ludzi.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 07-09-2015 o 17:52
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony

Ależ ja wiarę naprawdę w ludzi mam, i po mojej wpadce wcale jej nie straciłem, jestem tylko znacznie ostrożniejszy bo była to dla mnie bardzo dobra lekcja. Nadal uważam, że 4 czy nawet 6 sprzedanych sztuk to wynik bardzo mierny co znaczy, że ludzie się boją. Gdyby w tej cenie wystawił go każdy znany polski sklep foto schodziłyby jak świeże bułeczki.

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Niekoniecznie, bo jak kupujesz ze sklepu na działalność, to przy dobrym zarządzaniem podatkowym efektywnie wyjdzie Ci mniej (VAT odpisujesz, wartość netto zmniejsza podatek jako koszt, czy to w całości, czy amortyzując), tymczasem z VB nie masz (o ile się orientuję) faktury, nie masz polskiej gwarancji. To te elementy trzeba rozważyć, a nie tylko prostą kwestię kwoty do zapłaty sprzedawcy.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez chester_jds Zobacz posta
    Niekoniecznie, bo jak kupujesz ze sklepu na działalność, to przy dobrym zarządzaniem podatkowym efektywnie wyjdzie Ci mniej (VAT odpisujesz, wartość netto zmniejsza podatek jako koszt, czy to w całości, czy amortyzując), tymczasem z VB nie masz (o ile się orientuję) faktury, nie masz polskiej gwarancji. To te elementy trzeba rozważyć, a nie tylko prostą kwestię kwoty do zapłaty sprzedawcy.
    Dokładnie tak - jest taniej, bo nie dostaniesz f-ry VAT i Canon Polska nie będzie honorował gwarancji, czyli coś za coś
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna Awatar elan

Można sobie zadać pytanie - ile warta jest tak naprawdę gwarancja Canon Polska? Ja dokładnie nie wiem, bo zabieram się łagodnie do zmiany systemu z żółtego na czerwony. Czytałem niezbyt pochlebne opinie na temat serwisu Canona pisane przez Adama Trzcionkę (5D III). Sam byłem olany przez serwis Nikona jak parę lat temu miałem D7000. W tym roku zostałem świetnie obsłużony przez zewnętrzny serwis. Jeden z moich D700 został wspaniale wyregulowany i śmiga jak nówka. Za 300 zł ożywiono aparat, który spisałem na straty. Poza tym są serwisy w innych krajach. Na żółtym forum był wątek o 24-70, który upadł, a serwis Nikon Polska wycenił naprawę na ok. 4000 zł. Sprzęt wysłano bodajże do Edynburga i za grosze naprawiono. I tak sobie pokalkulowałem i zamówiłem 2 września przez Allegro w valuebasket 6D. Kosztował 4439. "Polski" 6D kosztował wtedy (o ile pamiętam) ok. 6100, a więc prawie 1700 zł taniej! Gwarancja Canon Polska z pewnością nie jest tego warta, a jeśli się okaże, że ten valuebasket będzie jakiś czas istniał, to i gwarancją nie powinno być problemu (odpukać). Dziś, (14.09.2015) aparat dotarł, wspaniale zapakowany.
    W zasadzie nie obchodzi mnie czy sprzedawca zapłacił podatki czy nie. Wyraźnie w aukcji napisane jest: "Pokrywamy wszelkie koszty związane z podatkiem, cłem, Vatem, dostawą!". Piszą - może i pokrywają. Jak kupuję lodówkę w Saturnie to też nie muszę sprawdzać czy należne podatki zostały opłacone. Uważam, że jestem kryty, spokojnie mogę się nawet procesować. Jak kupowałem kiedyś od forumowych handlarzy sprzęt z Niemiec czy Holandii to problemu nigdy nie było.
    Wiem, że to nowy profil i rodzi się podejrzenie niezbyt uczciwej reklamy sklepu, ale na forum nikoniarzy jestem od 8 lat i parę tysięcy postów już napisałem. Mój login: elanek.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Ależ ja wiarę naprawdę w ludzi mam, i po mojej wpadce wcale jej nie straciłem, jestem tylko znacznie ostrożniejszy bo była to dla mnie bardzo dobra lekcja. Nadal uważam, że 4 czy nawet 6 sprzedanych sztuk to wynik bardzo mierny co znaczy, że ludzie się boją. Gdyby w tej cenie wystawił go każdy znany polski sklep foto schodziłyby jak świeże bułeczki.
    Czy to wynik mierny to już chyba nie nam oceniać. Gdyby każdy znany sklep sprzedawał tak tanio, to Canon by się ucieszył, ale jak jest to przecież wiemy
    Obrazują to te wszystkie cashbacki, przeceny, wyprzedaże ........i prezenty. Zamiast dać dobrą cenę winduje się ją a potem dorzuca coś za darmo i klient chwyta przynętę.
    IMHO normalne to nie jest. Za to jak ktoś daje przyzwoitą cenę to musi być podejrzany - taka nasza rzeczywistość. Sorry za EOT.

Strona 8 z 23 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów