Strona 6 z 23 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 226

Wątek: valuebasket.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: valuebasket.pl

KrzychK, to może jeszcze napiszesz jaki konkretnie to rachunek, wystawiony przez firmę zarejestrowaną w EU, czy inny jakiś?

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

W zasadzie taki rachunek powinien wystarczyć do rozliczeń księgowych

Uzależniony

radiki - raczej nikt Ci nie pokaże swojego rachunku bo doskonale wie, że to świstek bez wartości a dziś nawet ściany mają uszy
    Kibek - jeśli Ty lub Twój księgowy to samobójca to dlaczego nie Wrzuć to w rozliczenia swojej firmy a przy najbliższej kontroli zapłacisz cło, vat plus należne odsetki. Chyba nie masz złudzeń co do opisu sprzedającego:
    "Ceny podane na naszej stronie są cenami ostatecznymi, nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów,
    opłaty celne oraz związane z podatkiem VAT bierzemy na siebie"
    przy czym w każdej aukcji bez ogródek i jakichkolwiek obaw otwarcie oświadczają, iż:
    "Nie wystawiamy faktury VAT!"

Drobna, podsumowująca podpowiedź definitywnie kończąca mój udział w tym wątku - nie płacą żadnego cła ani żadnego podatku. I zapewniam, że osoby zostawiające jakiś ślad tych transakcji (np operacje na all) boleśnie się o tym w przyszłości przekonają. Przestroga/Porada księgowo - prawnicza (niepotrzebne skreślić ) gratis. Nie ma za co

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    radiki - raczej nikt Ci nie pokaże swojego rachunku bo doskonale wie, że to świstek bez wartości a dziś nawet ściany mają uszy
    Kibek - jeśli Ty lub Twój księgowy to samobójca to dlaczego nie Wrzuć to w rozliczenia swojej firmy a przy najbliższej kontroli zapłacisz cło, vat plus należne odsetki. Chyba nie masz złudzeń co do opisu sprzedającego:
    "Ceny podane na naszej stronie są cenami ostatecznymi, nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów,
    opłaty celne oraz związane z podatkiem VAT bierzemy na siebie"
    przy czym w każdej aukcji bez ogródek i jakichkolwiek obaw otwarcie oświadczają, iż:
    "Nie wystawiamy faktury VAT!"

Drobna, podsumowująca podpowiedź definitywnie kończąca mój udział w tym wątku - nie płacą żadnego cła ani żadnego podatku. I zapewniam, że osoby zostawiające jakiś ślad tych transakcji (np operacje na all) boleśnie się o tym w przyszłości przekonają. Przestroga/Porada księgowo - prawnicza (niepotrzebne skreślić ) gratis. Nie ma za co
    Jesteś jedną z ostatnich osób, które powinny sie wypowiadac na temat rzetelnosci podatkowej
    ...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Jesteś jedną z ostatnich osób, które powinny sie wypowiadac na temat rzetelnosci podatkowej
    ...
    Widać, że czymś ci Nowart zalazł za skórę.
    Zamiast złośliwości proponuję jakieś merytoryczne zarzuty w stosunku do jego wypowiedzi, bo wg mojej wiedzy ma on 100% racji. No, może poza sugerowaniem nieuchronności kontroli...

Nie mniej jednak takie zakupy to zawsze rosyjska ruletka (szansa na wpadkę jest stosunkowo niewielka), ale próba wrzucenia takiego rachunku w koszty firmy to jest już totalny brak instynktu samozachowawczego.
    To tak, jakby zakręcić bębenkiem a potem jeszcze ręcznie upewnić się że kula trafiła do komory ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

to ze kibek kombinuje to nie oznacza ze jakikolwiek księgowy się pod tym podpisze
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Widać, że czymś ci Nowart zalazł za skórę.
    Zamiast złośliwości proponuję jakieś merytoryczne zarzuty w stosunku do jego wypowiedzi, bo wg mojej wiedzy ma on 100% racji. No, może poza sugerowaniem nieuchronności kontroli...
    Skąd ten wniosek o załażeniu za skórę? Nie ma złośliwości w tym, ze twierdzę iz jeżeli ktos latami handlował sprzętem z Niemiec przywożonym z ominięciem podatkow (na papierach tamtejszego sprzedawcy) to nie powinien oceniac kogos innego robiacego rzecz podobna. I tylko tyle. Dla jasnosci - nie oceniam tego co Nowart robił negatywnie, negatywnie wypowiadam sie tylko o mentorowaniu w kwestii legalnosci innego biznesu.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Skąd ten wniosek o załażeniu za skórę?
    Bo mam wrażenie, że nie pierwszy raz widzę twoją wypowiedź w tym stylu skierowaną do Nowarta.

Nie ma złośliwości w tym, ze twierdzę iz jeżeli ktos latami handlował sprzętem z Niemiec przywożonym z ominięciem podatkow (na papierach tamtejszego sprzedawcy) to nie powinien oceniac kogos innego robiacego rzecz podobna. I tylko tyle. Dla jasnosci - nie oceniam tego co Nowart robił negatywnie, negatywnie wypowiadam sie tylko o mentorowaniu w kwestii legalnosci innego biznesu.
    Nawet kiedy ma 100% racji?
    Z puntu widzenia prawa nie jest to legalny biznes i tyle. Nowart ostrzega przed możliwymi konsekwencjami, za co mu chwała.
    Jeżeli ktoś kupuje prywatnie to prawdopodobieństwo kontroli jest bardzo niewielkie, ale jeśli ktoś rozważa zakup do działalności gospodarczej i wrzucenie tego w koszty to słusznie należy takiego delikwenta ostrzec przed możliwymi konsekwencjami.

To nie posty Nowarta należy tu napiętnować, lecz Kibka (#52). Takie posty mogą komuś zaszkodzić!
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Bo mam wrażenie, że nie pierwszy raz widzę twoją wypowiedź w tym stylu skierowaną do Nowarta.

To nie posty Nowarta należy tu napiętnować, lecz Kibka (#52). Takie posty mogą komuś zaszkodzić!

Masz chyba błędne wrażenia. Jeszcze raz: nie mam nic przeciwko Nowartowi w zakresie działalności ktorą prowadził (bo nie wiem czy jeszcze to robi). Natomiast negowanie przez niego działalności z omijaniem przepisow prowadzonej przez innych uwazam za walke z konkurencją. Kazdy ma prawo do ponoszenia wlasnego ryzyka obojetnie czy kupuje towar np. przywieziony z foto zacharias bez vat czy ryzykuje z hong kongu. Co do tego czy ktos zaksieguje sobie rachunek z hong kongu to nie napietnowalbym tego - wszak jednostki ulomne umyslowo powinny ponosic konsekwencje swojej kompletnej bezmyslnosci?

Miasto
    Wrocław

Witam Forumowiczów! Pytanie Canon 7D Mark II + EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM (5614408754) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. kusząca propozycja, zaryzykować?
    Pozdrawiam
    M.

Strona 6 z 23 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów