valuebasket.pl

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cobalt
    Pełne uzależnienie
    • 2012
    • 1513

Odp: valuebasket.pl

Zamieszczone przez boshko Zobacz wpis
    Zastanawiam sie nad zakupem w tym systemie, przegladam fora i....... jestem w kropce. Zakup za 3200 zł
    Kontakt telefoniczny zerowy. Dwa razy, po 5 niedoszłych połączeń o różnych porach dnia sprawdzałem na własne ucho.
    Kolega podpowiada, żeby brać w systemie ratalnym np 10 rat. Koszt niewielki, a jest jakieś tam zabezpieczenie, gdyby sprzęt nie pojawił się w domu.
    Lepiej być w kropce niż w czarnej dziurze .
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• nowart
      Uzależniony
      • 2007
      • 809

Z tego co się orientuję to oni nawet nie wyślą Ci za pobraniem a Ty tutaj o ratach? Bo chyba nie sądzisz, że zawszesz umowę ratalną z bankiem, który to po informacji od Ciebie, że zostałeś oszukany stwierdzą "a to nie ma problemu, nie musi nam Pan oddawać pieniędzy" ?

Komentarz

• cobalt
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 1513

Zamieszczone przez nowart Zobacz wpis
        Z tego co się orientuję to oni nawet nie wyślą Ci za pobraniem a Ty tutaj o ratach? Bo chyba nie sądzisz, że zawszesz umowę ratalną z bankiem, który to po informacji od Ciebie, że zostałeś oszukany stwierdzą "a to nie ma problemu, nie musi nam Pan oddawać pieniędzy" ?
        Wchodzisz sobie w Allegro i kupujesz na raty. Spokojnie też możesz płacić gotówką za pobraniem: TANIO! Lustrzanka Canon 6D Body+3 Lata GWARANCJI (5452702636) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
        Sklep jest ch....wy i osobiście nic tam nie kupię.
        Najlepszy jest komunikat infolinii: "w tej chwili infolinia jest nieczynna, 14 maja zostanie uruchomiona ponownie". Nikt nie zauważył, że minął miesiąc i nic się nie zmieniło.
        www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• tombas
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2194

Zamieszczone przez cobalt Zobacz wpis
          Wchodzisz sobie w Allegro i kupujesz na raty. Spokojnie też możesz płacić gotówką za pobraniem: TANIO! Lustrzanka Canon 6D Body+3 Lata GWARANCJI (5452702636) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
          Sklep jest ch....wy i osobiście nic tam nie kupię.
          Najlepszy jest komunikat infolinii: "w tej chwili infolinia jest nieczynna, 14 maja zostanie uruchomiona ponownie". Nikt nie zauważył, że minął miesiąc i nic się nie zmieniło.
          albo ze mna coś nie tak, albo...
          wchodze w zakładkę dostawa i płatnośc i ni cholery nie widze płatności gotówka za pobraniem
          Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
          (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• cobalt
            Pełne uzależnienie
            • 2012
            • 1513

Zamieszczone przez tombas Zobacz wpis
            albo ze mna coś nie tak, albo...
            wchodze w zakładkę dostawa i płatnośc i ni cholery nie widze płatności gotówka za pobraniem
            Wszystko z Tobą jest OK. Ta opcja rusza dopiero od listopada.
            www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• Pawelus
              Dopiero zaczyna
              • 2014
              • 28

valuebasket.pl

Ja jeszcze bym zaryzykowal zakup na allegro. Jeśli ktoś ma dylemat czy kupić nowy tutaj czy używany a ma dylemat co do gwarancji to w tej cenie raczej cieżko o używany z gwarancją a tak to ma nówke z "jakąś tam" gwarancją. Chociaż obecnie jak Canon ma cashbacka to po sprzedaży tabletu i adobe wychodzi korzystniej.
              Ostatnio edytowany przez Pawelus; 51926.

Komentarz

• tombas
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2194

Wszystko z Tobą jest OK. Ta opcja rusza dopiero od listopada.
                byle nie tak, jak infolinia
                (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• cobalt
                  Pełne uzależnienie
                  • 2012
                  • 1513

byle nie tak, jak infolinia
                  Ryzyko jest duże.
                  Co prawda kupowałem lampę z Chin, ale to było tylko 150$.
                  Wtopione 5 000 zł już boli .
                  Szkoda, że Allegro nie ma opcji blokowania kasy do momentu potwierdzenia odbioru aparatu.
                  www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• tombas
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2194

Ryzyko jest duże.
                    Szkoda, że Allegro nie ma opcji blokowania kasy do momentu potwierdzenia odbioru aparatu.
                    a niech ktos wytłumaczy prostemu człowiekowi, jak to jest przy płatności karta kredytową (lub przelewie z karty) w wypadku nie otrzymania przedmiotu? (czy to prawda,ze mozna sie ubiegac o zwrot, czy jak to sie tam nazywa?) ale w praktyce, a nie teoretycznie (ktos dostał zwrot w wypadku nieotrzymania towaru?)
                    Ostatnio edytowany przez tombas; 6231.

Komentarz

• r_m
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 2418

Ryzyko jest duże.
                      Blokowania kasy (escrow) nie ma, ale (podobno) niektórzy z powodzeniem skorzystali z "Programu Ochrony Kupujących".

a niech ktos wytłumaczy prostemu człowiekowi, jak to jest przy płatności karta kredytową (lub przelewie z karty) w wypadku nie otrzymania przedmiotu? (czy to prawda,ze mozna sie ubiegac o zwrot, czy jak to sie tam nazywa?) ale w praktyce, a nie teoretycznie (ktos dostał zwrot w wypadku nieotrzymania towaru?)
                      Osobiście nie musiałem korzystać, jest "chargeback", do wyszukania w google "chargeback nazwa_Twojego_banku" (pojawią się odnośniki do stron banków ze szczegółowymi informacjami).

Komentarz

• tomek s
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 180

Sklep ma możliwość płatności poprzez payu, więc jeśli już lepiej robic w ten sposób płatność niż bezpośrednio na ich konto.
                        Pozdr

Komentarz

• kris70
                          • 2013
                          • 2

Witam.
                          Osobiście kupowałbym przez paypala. Miałem okazję sprawdzić Ich program ochrony kupującego i mimo że była to niewielka kwota po przejściu ich procedur kaska wróciła na moje konto.

Komentarz

• KrzychK
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 65

Pytanie brzmiało "czy ktoś miał z nimi do czynienia" - tak więc odpowiadam, tak.

Zamówiłem 7D mark II oraz batpack. Płaciłem kartą, body via allegro, gripa via ich strona (nie był wystawiony na allegro).
                            Początkowy kontakt (przed zakupem, chodziło o wersję body - japońska czy światowa) powolny i obarczony błędną odpowiedzią konsultanta w PL.
                            Zadanie zapytania na ich (światowym, nie w PL) FB przyniosło błyskawiczną odpowiedź i doprecyzowanie że body będzie miało 25 języków. Po zamówieniu, dostępne były dość precyzyjne informacje gdzie dana paczka się znajduje. HK -> Europa to dwa dni, kolejne dwa do do PL, kolejny dzień dostawa. Trzeba doliczyć jeszcze ze dwa dnia na HK - w moim przypadku zamówienie 14 lipca, a dostawa 24 lipca (z weekendem w środku). Żadnych dodatkowych opłat, bo i dlaczego? Przesyłki, które odebrałem, miały adres nadawczy z Amsterdamu czyli wewnątrz Europy.
                            Przesyłka zapakowana solidnie. Jeżeli mam się czepiać - to nie było instrukcji PL (to nie problem, przez ostatnie lata zarówno część sklepów stacjonarnych jak i internetowych oraz TIPów przyzwyczaiła mnie do dwóch wersji instrukcji - niemieckiej i angielskiej

//edit: różnica w wartości - 5099 za body vs 6000-6300, grip 818 vs 999, przesyłka gratis vs.....
                            Ostatnio edytowany przez KrzychK; 5392.
                            Wszystko o kawie - masz jakieś pytania?

Komentarz

• mak100
                              Dopiero zaczyna
                              • 2010
                              • 41

Hej,

raz zamawialem drona, przyszedl po 10 dniach, ostatnio kupilem Nikona D5200 przyszedl po 9 dniach. opinia pozytywna w obu przypadkach.

Komentarz

• nowart
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 809

Zamieszczone przez KrzychK Zobacz wpis
                                //edit: różnica w wartości - 5099 za body vs 6000-6300, grip 818 vs 999, przesyłka gratis vs.....
                                ... vs bardzo duże prawdopodobieństwo, że ktoś w nie tak odległej przyszłości jednak zapłaci od tych przesyłek z dalekiego wschodu należny vat i cło, bo chyba nie jesteście aż tak naiwni, że tytułowy sprzedawca - zgodnie z tym co przekazuje - wszelkie te opłaty reguluje? Dlaczego to piszę? Kolega dostał właśnie wezwanie z Urzędu Celnego za zakupy elektroniki sprzed paru lat, co prawda inna branża ale do zapłacenia grube tysiące plus odsetki. Po kontakcie ze znajomym z Izby Celnej okazuje się, że nie ma wybacz i jak każdy urząd w tym kraju szukają gdzie się da a te przesyłki są dokładnie rejestrowane co, skąd, za ile... tak ku przestrodze, gdyż sam chętnie kupiłbym parę szkiełek fuji za pół ceny do swojego nowobudowanego zestawu

Komentarz

Pracuję...
                                X