"kiedyś" to może i tak było, co do nowych sprzętów to miałem tego w rękach masę, zarówno z dalekiego wschodu jak i usa. Żaden nie miał wyciętego języka polskiego.
Tylko, że Ty chyba masz wersję 6d specjalnie na rynek chiński, wykastrowaną z gps i wifi prawda? Nie widziałem 6d z wifi/gps bez j.pol. a widziałem i wersje z Singapuru/Usa.
Choć nie zaprzeczam, może są jakieś dziwne wyjątki, człek całe zycie się uczy![]()
Nie będę się spierał, bo masz o wiele większe doświadczenie ze sprzętem, jednak komentarze u valuebasket na allegro mówią także o Sony, kolega ma nowego Canona bez polskiego menu, więc wygląda na to, że zdarzają się jakieś wersje azjatyckie bez jęz.polskiego, co może być ważne dla niektórych zainteresowanych.
Kurcze nie wiem dlaczego nie mogę skorzystać z płatności paypal na ich stronie www. Mógł by ktoś sprawdzić czy działa i można się zalogować na PP?
Oglądam ich oferty i jedna kusi mnie bardzo, bo cena jest megaśna:
Obiektyw Sigma 24-35mm f/2 DG HSM Art do Canon EF (Czarny) - Sigma Lenses - SLR Lenses - Lenses | ValueBasket PL
Tylko jednak jakiś lekki strach jest.
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN
Uważajcie na Valuebasket to już nie ta sama firma co na początku! Zamówiłem C6d 10.03 mija miesiąc i nic zwlekanie, zdawkowe odpowiedzi że opóźnienia na magazynie itp. A aparatu jak nie ma tak nie ma i nikt nie potrafi powiedzieć kiedy będzie! W piętek anulowałem zamówienie, anulacja została przyjęta i teraz sobie czekam na pieniądze dalej nic...cisza.....sprawę zamierzam skierować na policję. Nie mam ani aparatu ani pieniędzy i m-c w d....
Skoro ledwo miesiąc to wszystko po staremu przecież. Od zawsze masa zamówień wychodziła i z dużo większymi opóźnieniami
Sent from my iPad using Tapatalk
Tak może i masz rację są tacy co czekają po 2 m-ce :-) kupowałem obiektyw u nich to dostałem go po 10 dniach :-) miałem szczęście widocznie. Nie neguję ich polityki ale niech to zaznaczą. Ja potrzebowałem aparatu do pracy i trochę to za długo dla mnie. Swoją drogą ciekawe ile czasu pójdzie kasa, z tym widać też mają problem a tu już nie ma usprawiedliwienia, tym bardziej że konto jest w Polsce...Szkoda że mają takie podejście.
Sent from my iPad using Tapatalk[/QUOTE]
I JA PRZESTRZEGAM!!!!!! W zeszłym roku robiłem u nich 2 razy zakupy na 7000,- i było wszystko w jak najlepszym porządku i tym razem zamówiłem u nich SIGMĘ 20 1.4 ART. Wysyłka miała nastąpić od 2 do 6 dni, po 2 tygodniach było napisane że będzie opźnienie. Wkur......em się i anulowałem zamówienie. Czekam już ponad tydzień i pieniędzy jak nie było jak nie ma. Czekam jeszcze tydzień i zgłaszam sprawę na policję.
NIE KUPUJCIE TAM!!!
OSZUŚCI!!!
Lepiej dozbierać parę złotych i kupić w Polsce. Podejrzewam, że w ogóle tego sprzętu nie mają, tylko obracają wpłacanymi pieniędzmi w tym czasie, moje 3 tysiące mają już prawie miesiąc to pare złotych można w ten sposób zarobić.
PRZESTRZEGAM KAŻDEGO - SZKODA NERWÓW!!!