Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Oryginalne części zamienne

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar michpok
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Oryginalne części zamienne

Silniczek jest zintegrowany z tasiemką, więc jak się zerwie tasiemka trzeba wymienić całość. Tylko mi chodzi o to, że prawdopodobnie nie ma możliwości kupna samego silniczka z tasiemką , tylko trzeba cały mechanizm AF kupić czyli silniczek i wszystkie trybiki. a Ta reszta mi nie jest potrzebna. Tak czy owak w Polsce nie ma ani tego ani tego
    Fotografując staraj się pokazać to czego bez Ciebie, nikt by nie zobaczył - Robert Bresson
    __________________________________________________ ____________________________
    www.facebook.com/pokornieckifotografia

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez michpok Zobacz posta
    Silniczek jest zintegrowany z tasiemką, więc jak się zerwie tasiemka trzeba wymienić całość. Tylko mi chodzi o to, że prawdopodobnie nie ma możliwości kupna samego silniczka z tasiemką , tylko trzeba cały mechanizm AF kupić czyli silniczek i wszystkie trybiki. a Ta reszta mi nie jest potrzebna. Tak czy owak w Polsce nie ma ani tego ani tego
    Czyli producent produkuje zestaw i dlatego nie możesz znaleźć tylko tasiemki.
    Poszukaj w necie instrukcji serwisowej tego obiektywu i tam bedziesz widzial co i jak....
    I pytanie dlaczego jeszcze do serwisu nie napisales?
    Ostatnio edytowane przez crasta ; 27-08-2014 o 12:58
    moje zdjęcia głownie lotnictwo:
    http://kcfoto.pl/

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

Cytat Zamieszczone przez michpok Zobacz posta
    No tak to niestety często wygląda. Mi wykręciło się jedno z maleńkich łożysk w pierścieniu statywowym od 400/2.8L IS. Po przejżeniu internetu okazało sie że serwis nie wymienia pojedyńczych łożysk, a cały zestaw za około 800 euro. Na szczęście udało mi się znaleźć namiar na sklep z pasującymi łożyskami (2.50 euro za sztuke) i instrukcją jak to zrobić.
    Przy samym szkle bym jednak nie grzebał.
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Uprawnienia umieszczania postów