Co myslicie o tym filtrze polaryzacyjnym?? FILTR Ma ktos jakies doswiadczenie z tym filtrem?Potrzebuje jakis tani filtr polaryzacyjny na 77mm-moze jakis poelcacie?
z gory dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam
Co myslicie o tym filtrze polaryzacyjnym?? FILTR Ma ktos jakies doswiadczenie z tym filtrem?Potrzebuje jakis tani filtr polaryzacyjny na 77mm-moze jakis poelcacie?
z gory dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam
Nie nie i jeszce raz nie !!! Tylko nie Selco okropny badziew... mialem to przez chwile, straszna utrata ostrosi i jakosci zdjec.
polecam HOYE HMC lub tanio 1 dla wszystkich szkiel Cokin.
podpis...
Nic dobrego.Zamieszczone przez electron
Wolę nie mieć.Zamieszczone przez electron
Żadnego taniego. Akurat w tym przypadku lepiej nic niz rydz.Zamieszczone przez electron
http://www.stopa.cso.pl/technika/filterek/filterek.html
PS. Chcesz to na 17-40 zakręcić? Toż to pasuje jak świni czepek ;-)
Edit: trochę niezręcznie mi to porównanie wyszło, toteż na potrzebę sytuacji proszę przyjąć, że obiektyw to "czepek".![]()
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 28-03-2006 o 12:03
Z całym szacunkiem dla p. Stopy ale używam polarka Hama i nie mam takich strat ostrości.. no chyba ze poprostu nie zauważyłem.. aż pójde i pstrykne 2 fotki..Zamieszczone przez gwozdzt
routlaw bylbym wdzieczny za dwa zdjecia,jak mzoesz to wzuc na serwer.Ciekaw jestem jak to wyglada.Zamieszczone przez Routlaw
no wlasnie w tym problem ze nie mam narazie pieniedzy na dobry filtr polaryzacyjny,na 17-40-zgadza sie -wiem ze az zal zakrecac cos takiego na obiektyw ale fundusze nie puszczaja..
To tym bardziej czy nie szkoda Ci prawie stówkę wywalić praktycznie w błoto?Zamieszczone przez electron
tez racja w sumie,ze 100zł w bloto idzie,przegladam jeszcze allegro,a gwozdzt co sadzisz o filtrach hakuby?
No popatrz, trafiłeś w 10 :-) bo ich używam. Ale uwaga: że nie posiadam eLek. Dla mnie są wystarczajace, ważne aby były w wersji MC (czyli z powlokami) i takie właśnie mam na 52mm oraz 67mm. Alternatywą mogłaby być jeszcze granatowa Hoya Standard.Zamieszczone przez electron
Z tym, że obawiam się, czy zaraz nie podniosą sie głosy, że to w tym przypadku znowu 200-250zł wywalone w błoto i eLka niegodna tych fitrów :-)