Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Err99- Canon 1000D

Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Err99- Canon 1000D

Jutro będę miał kartę z innego 1000D co w nim normalnie chodzi , kartę pożyczę do testów i zdam Wam relację.

Miasto
    B-B, Żywiec

Nigdy w życiu nie wyciąga się akumulatora jak i kartę pamięci przy wlączonypm aparacie! Człowieku ! Popalić styki ?
    Err99 oznacza że jest błąd albo przy złym włożeniu któtegoś z podzespołów (czyt. Karty itp.) albo przez niewłaściwe załączenie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Jelenia Góra

Cytat Zamieszczone przez KKillah Zobacz posta
    Nigdy w życiu nie wyciąga się akumulatora jak i kartę pamięci przy wlączonypm aparacie!.
    Karty pamięci nie da się wyciągnąć przy włączonym aparacie. Jak otworzysz klapkę od karty to aparat się włącza.

Miasto
    Kraków

No wyłącza, ale wtedy mi błąd jak włoże kartę i zamknę (sam się uruchomi) nie wyskakuje :P

Miasto
    B-B, Żywiec

@wfal
    Dziwne...bo moja dobra znajoma ma 1000D, miałam go w rękach naście razy i ten sam błąd popełniała wyciągając karte na włączonym sprzęcie, oczywiście że da się ją wyciągnąć ale automatycznie popali Ci płytkę i styki, a co za tym idzie aparat będzie szwankował.
    @NonSens
    No właśnie sam napisałeś, że wyciągasz przy WŁĄCZONYM aparacie. Proponuje sformatować kartę jeszcze raz na aparacie jak i komputerze ;-)

Miasto
    Kraków

Ale właczony musi być na przełączniku, ale po otwarciu klapki karty on się wyłącza (takie zabezpieczenie), i automatycznie jak zamkniesz ją to się włączy.

Miasto
    Kraków

Problem rozwiazany. Pożyczyłem pełnowymiarową kartę SD class 4 i błędu nie ma

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez NonSens Zobacz posta
    Problem rozwiazany. Pożyczyłem pełnowymiarową kartę SD class 4 i błędu nie ma
    Karty micro sd z adapterami nie bardzo nadają się do dużych matryc ze względu na niższą przepustowość, jeżeli jeszcze robisz zdjęcia w rawach, to " zatkasz" aparat.

Miasto
    Kraków

Ja tylko zdjęcie w RAW'ach robię Później duże pole do manewru mam w lightroomie.
    Na class 4 w serii ciagłej 3 na raz mogę zrobić, ale powoli szukam jakiejś dobrej karty class 10 w dobrej cenie ok 16GB

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez KKillah Zobacz posta
    Nigdy w życiu nie wyciąga się akumulatora jak i kartę pamięci przy wlączonypm aparacie! Człowieku ! Popalić styki ?
    .
    Które styki ,chyba swoje .
    Wyłaczam aparat przy wymianie baterii lub karty ,ale kilkaset razy wyjmowałem kartę lub accu przy włączonym aparacie.
    Nic sie nie stało.Nie wpędzaj w panikę innych bezpodstawnie.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów