Jutro będę miał kartę z innego 1000D co w nim normalnie chodzi , kartę pożyczę do testów i zdam Wam relację.
Jutro będę miał kartę z innego 1000D co w nim normalnie chodzi , kartę pożyczę do testów i zdam Wam relację.
Nigdy w życiu nie wyciąga się akumulatora jak i kartę pamięci przy wlączonypm aparacie! Człowieku ! Popalić styki ?
Err99 oznacza że jest błąd albo przy złym włożeniu któtegoś z podzespołów (czyt. Karty itp.) albo przez niewłaściwe załączenie.
No wyłącza, ale wtedy mi błąd jak włoże kartę i zamknę (sam się uruchomi) nie wyskakuje :P
@wfal
Dziwne...bo moja dobra znajoma ma 1000D, miałam go w rękach naście razy i ten sam błąd popełniała wyciągając karte na włączonym sprzęcie, oczywiście że da się ją wyciągnąć ale automatycznie popali Ci płytkę i styki, a co za tym idzie aparat będzie szwankował.
@NonSens
No właśnie sam napisałeś, że wyciągasz przy WŁĄCZONYM aparacie. Proponuje sformatować kartę jeszcze raz na aparacie jak i komputerze ;-)
Ale właczony musi być na przełączniku, ale po otwarciu klapki karty on się wyłącza (takie zabezpieczenie), i automatycznie jak zamkniesz ją to się włączy.
Problem rozwiazany. Pożyczyłem pełnowymiarową kartę SD class 4 i błędu nie ma![]()
Ja tylko zdjęcie w RAW'ach robięPóźniej duże pole do manewru mam w lightroomie.
Na class 4 w serii ciagłej 3 na raz mogę zrobić, ale powoli szukam jakiejś dobrej karty class 10 w dobrej cenie ok 16GB
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII