Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: EOS 7D i błędne daty plików

Domyślnie EOS 7D i błędne daty plików

Ostatnio mam powtarzający się problem: po zgraniu plików z karty na komputer okazuje się, że coś jest nie tak z datami plików. Mam pozamieniane daty tzn. numeracja plików właściwa ale część plików nagle ma datę utworzenia z innego dnia niż data zrobienia zdjęcia. Dodatkowo niektóre pliki RAW i jpg z tymi samymi numerami mają inne godziny utworzenia. Ktoś może spotkał się z takim przypadkiem i wie czym to jest spowodowane i jak to naprawić?
    Siem de i kilka obiektyvoof

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: EOS 7D i błędne daty plików

Hm. Dziwne. Czym i jak zrzucasz pliki na komputer? Te niewłaściwe daty są wcześniejsze czy późniejsze od prawidłowej? Czy może ta niewłaściwa data to data zgrania pliku na komputer?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Może bateria podtrzymująca jest wyczerpana?
    ... a może masz wirusy i warto przeskanować komputer combofixem (na własną odpowiedzialność)?

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Sprawdz może jakie są daty plików w aparacie zanim je zgrasz na komputer. Mam nadzieje że będą prawidłowe, co wyeliminuje szukanie przyczyny w aparacie.
    Ostatnio edytowane przez RomanS ; 26-08-2014 o 20:19

Uprawnienia umieszczania postów