Z zachowaniem proporcji to chodzi o co dokładnie, bo aż mnie zaciekawiłeś? Ogólnie dzięki za komentarze o dziwo są bardzo budujące i w sumie przydatne. Spodziewałem się, że będzie dużo krytyki, ale chyba aż tak źle nie ma, albo ludzie po prostu chcą być mili xD.. Tak, wiem że zrobiłem chaos ale powiem tak, na pierwszy rzut oka nie pomyślałem w ogóle o tym, że może być taki chaos w nich, teraz będę się starał bardziej dodawać w jeden temat i podpisywać je takim mniej więcej wspólnym tematem dla posta
. Ogólnie po tym jak się przesiadłem z kompakta i telefonu zrobiła się taka przepaść w jakości i możliwościach jakie daję lustrzanka, fakt jest taki, że dużo trudniej jest to ogarnąć jednocześnie mając dzięki temu naprawdę dużo dużo większe możliwości. Na ten moment jestem na takim etapie "łał to robi zdjęcia" xD, ale odczuwam po prostu już bardziej czego chce i wydaje mi się, że każde zdjęcie jest lepsze. Tzn np. za moje najlepsze mam jedno zdjęcie, ale po pewnym czasie uważam już, że wszystkie zdjęcia które od tego czasu zrobiłem mogą być lepsze, czyli chyba się uczę po prostu. Mam o tyle problem, że nie potrafię się do jednego typu fotografii ograniczyć i chyba nie będę nigdy potrafił, bo wszystko jest takie ciekawe
. Dziś byłem porobić parę leśnych zdjęć i nad jeziorem, jeżeli jakieś ze 160 wyszło to zapodam, może akurat jakaś poprawa będzie
, starałem się "nadać" im temat, ale czy ktoś go odczyta to nie wiem
. I w fotografii cyfrowej bardzo podoba mnie się to, że mogę zrobić 40 zdjęć jednego ujęcia a potem sobie wybrać najlepsze
, w tym wypadku mam tylko jedno stwierdzenie "Cyfra górą !!".
Pozdrowienia.