Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Canon 430exII - zacięty mechanizm zoomu

Dopiero zaczyna Awatar Norberto
    Miasto
    Parczew

Domyślnie Canon 430exII - zacięty mechanizm zoomu

Witam. Nie wiem czy ktoś spotkał się z takim problemem czy nie ale mam nie cały rok 430exII jeszcze na gwarancji, w ostatnią sobotę na weselu błyskałem i nie było żadnych objawów problemu. Po zdjęciach normalnie wyłączyłem i odłożyłem lampę na półkę jak zawsze. Wczoraj włączyłem ją i od razu pojawił się w palniku dziwny odgłos jakby mechanizm odpowiadający za zoom zaciął się. Na wyswietlaczu miga ikonka "zoom" i nic nie da sie zrobic. Co ciekawe w ogole nie korzystam z zoomu lampy bo blyskam w sufit. Wykonujac blysk testowy jedynie z minimalna mocą mignie światło co nawet błyskiem nie można nazwać. Nie mam pojęcia co jest powodem usterki bo lampa ani nie upadła, ani nie została uderzona. Szanuje sprzęt. Miał ktoś podobny problem?
    Teraz pytanie czy ktoś zna jakiś dobry serwis w Lublinie? Bo nie chce mi sie wysyłać jej na Żytnią jeśli byłby w Lublinie godny polecenia i zaufania serwis który to naprawi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Canon 430exII - zacięty mechanizm zoomu

Cytat Zamieszczone przez Norberto Zobacz posta
    ... jeszcze na gwarancji, ... ... Bo nie chce mi sie wysyłać jej na Żytnią ....
    Masz lampę na gwarancji i chcesz płacić za naprawę? Jaki jest problem w wysłaniu jej na Żytnią?
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Dopiero zaczyna Awatar Norberto
    Miasto
    Parczew

Myślałem że może jest jakiś inny serwis który naprawia w ramach gwarancji to bym podjechał do Lublina bo blisko ale jak nie ma to będę musiał wysłać

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Miałem podobny problem a rozwiązanie okazało się banalne: zaciął się wbudowany, wysuwany dyfuzor. Wystarczyło go wyjąć i włożyć kilka razy i zoom w lampie zaskoczył.
    http://www.blik.info.pl - fotografia, tworzenie stron internetowych.

Uprawnienia umieszczania postów