Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: [Allegro] Zemsta na FotoIT :)

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

A ja nie wiem co mam :-D
    Musze sprawdzić....
    BTW, zawsze tak jakoś wychodzi, że czegoś nie wiem
    Że człowiek nie doinformowany

EDIT: mam karte gwarancyjną tylko. Z przypiętym świstkiem z obiektywu tj nr serii etc. Ale pisze na niej: "Karta gwarancyjna jest dokumentem wymaganym do uznania gwarancji sprzętu".

Nic o paragonie nie pisze.
    Więc luzzz....

BTW2, chyba się nic nie spierdzieli...
    I hope...

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Wg mnie ten gośc to lekki pieniacz i oszołom i nie za bardzo rozumie słowo "strata"

Straciłby gdyby zapłacił za paczke 2700 a dostałby z powrotem 2400

a to ze nie kupił tak tanio na ile się napalił ? cast la vie, gospodarka rynkowa

Domyślnie

A ja jestem z tego sklepu bardzo zadowolony. Moje argumenty:
    Kupiłem
    - Sigmę 70-300mm APO DG Super Macro
    - Sigma 18-200mm
    - Lampę 430EX
    - Tamrona 28-75mm (używanego w bardzo dobrym stanie z roczną gwarancją)
    - pamięć 1gb Sandiska Ultra II

W każdym wypadku było to naprawdę udany zakup.
    Jedyny problem był z obiektywem Sigmą 18-200mm, ponieważ zakupiłem z malutkim farfoclem między szkiełkami. Zorientowałem się w trakcie testowania tego samego dnia. Pojechałem do nich na Czerniakowską w celu wymiany na inny egzemplarz. Ponieważ nie mieli już więcej na stanie, przedłużyli mi rękojmę o pół tygodnia.

Fakt - mają tam niezłe zamieszanie zwłaszcza w sobotę, kiedy dyżuruje jeden gość, który musi obsłużyć masę klientów. Faktem jest również to, że sprzedają bardzo dużo towaru, stąd też czasem trzeba zadzwonić wcześniej i zarezerwować produkt (najlepiej na nazwisko).

Myślę, że wspomniany tu przykład to kwestia bałaganu, bo goście są wg. mnie naprawdę w porządku. Wielokrotnie rozmawiałem z nimi w ich sklepie i nawet w sobotę wystawiłem gościa na cierpliwość testując dwa egzemplarze Tamrona + swoją 50mm w celu wybrania tego lepszego. Okazał się nim używany egzemplarz, więc i ten kupiłem.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Myslę że gość trochę spanikował. Ja kupowałem sprzęt u gościa z prywatnej aukcji. Kupiłem korpus i .... nie sprawdziłem go od razu. Wpadłem do domku podpinam szkło a ten mi głupoty pokazuje, erory , z flashem nie działa. Na drugi dzień telefon do sprzedajacego. Człowiek przeprosił, poprosił abym przywiózł go na drugi dzień to go wymieni. Pojechałem - wymieniłem, spokojnie sprawdziłem, człowiek nie marudził że popsułem czy coś. Normalnie. Myslę że czasem wystarczy odrobina cierpliwości i normalności. Co do ceny? Też tak bywa. Ale to wolny rynek.
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Początki nałogu Awatar beachcomber

Domyślnie

kupilem u nich 5d i 24-105L - macalem kilka godzin, mila atmosfera, dobre rady (czyt: kup pan wiecej ) - konkretni goscie - bardzo polecam ten sklep. odbieralem osobiscie w wawie

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

No właśnie! To jest przeca oczywiste, że ile klientów tyle opinii - tak samo jak z serwisem na Żytniej

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    No właśnie! To jest przeca oczywiste, że ile klientów tyle opinii - tak samo jak z serwisem na Żytniej
    W przypadku Żytniej to opinie są raczej w większości zgodne (czyt. negatywne :-))
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Fakt, że ile klientów tyle opinii i nie sugerowałbym się kroplą w morzu. No ale numer z wysłaniem innego modelu, jeśli celowy, to wart potępienia
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja tam w sumie do chłopaków z FOTOiT nic nie mam. Kupiłem u nich trochę sprzętu (ostatnio gripa do 5D) i wszystko OK. Tylko żeby byli mniej roztrzepani bo zdarzyło mi się zasuwać do nich 2 razy przez ich gapiostwo.
    Ilekroć tam byłem to zawsze mieli młyn, albo się telefony urywały, albo tłumek klientów macał sprzęt w ich małym pomieszczeniu, albo znowu kurier dowoził nowy sprzęt.

Wysyłka do klienta innego modelu puszki niż zamówiony może mieć bardzo trywialny powód i być wynikiem tego co napisałem wyżej.

Ten poszkodowany tak naprawdę nie poniósł żadnej szkody materialnej, pomyłki zdarzają się każdemu, cholera wie jak wyglądały ustalenia telefoniczne, a aukcje prywatne może wystawić każdy zgodnie z regulaminem Allegro.

Chyba człowiek przesadził.

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

ja też wole zapłacic taniej na aukcji prywatnej niż na normalnej doplacać krwiopijcom z Allegro. A jak ktoś chce naprawde tanio to niech do... ERY idzie. Ale ktoś tu kiedyś pisał że te KM 7d z firmowym kitem po 3200 były - ciekaw jestem gdzie ?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów