"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Pozwolisz ze sie nie god ze z takim podejsciem. Obojetnie co nie Robisz, twoim celem jest osiagniecie perfekcji. Jakosc tego Szkla jest niesamowita I nie ma porownania. jak raz zaczniesz nim pracowac to nie bedziesz chcial powrocic do innych 70-200. Inna sprawa to cena. uwazam ze jest warty oszczednosci i wyrzeczen. I to bez roznicy czy dla zawodowca czy dla amatora.
Zgadzam się z Tobą,ze ten obiektyw wart jest swojej ceny,jest jedno ale
ale amatorzy tacy jak my wrzucają fotki niewielkich rozmiarów i często po marnym PP.
I efekt jest czasem koszmarny.Amataorzy=galerie internetowe.
Stąd moja uwaga.Jeśli ktoś wykorzysta mozliwości tego obiektywu: gratulacje
Ale dla sporej części użytkowników body niżśżej klasy ,zakup tego rewelacyjnego obiektywu nie ma sensu.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Ja bym tu nie rozróżniał amatora i zawodowca, bo już była kiedyś o tym dyskusja. Jeżeli chodzi o końcową jakość a zazwyczaj o to chodzi to i amator (dla mnie to osoba nie czerpiąca korzyści finansowych z fotografii) skusi się na dobry sprzęt. Sam pracuję w całkiem innym biznesie i nie zarabiam na fotografii a torbę ze sprzętem mam całkiem bogatą.
Spróbuj 70-200/2.8 II IS.
Miałem wszystkie 70-200L z wyjątkiem pierwszej wersji F2.8 IS i wiem co piszę. Używam puszek 5DII i 5DIII.
Kupilem dzis bohatera tematu i IS dosc glosno mi zgrzyta (przy starcie i zatrzymaniu). Mialem to samo w 100macro i nie chce powtorki z tematu. Z tego co czytalem IS w 70-200 II jest nieslyszalny.
tak to mniej, wiecej wyglada
Strzelilem kilka fotek na weekendzie. Szklo jest mega, ostre od 2.8, bokeh tez robi wrazenie. Jeszcze sie zastanawiam czy wymieniac ze wzgledu na te zgrzyty. Na weekendzie wybiore sie do sklepu porownac inne sztuki. Moze to wada danej serii.
Ps. Kazdy w tym temacie to guru 70-200 hehehe.
sprawdzilem w sumie 3 sztuki innych szkiel i wszystkie zgrzytaly przy starcie. Widocznie ten typ tak ma...