Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 116

Wątek: Tablet

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Tablet

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Bardzo jestem ciekaw, co napiszesz jak bedziesz mial kilkadziesiat tysiecy plikow muzycznych na serwerze i co najmniej dwie strefy glosnikow w domu. Tablet to zbawienie, pilotem to sobie mozna w odtwarzaczu CD "play" nacisnac.
    Witek, a w Niemcach Spotify nie daja? to uwaga nie tyle do korzystania z tabletu (ktory de facto jest super wygodny do tego) tylko do chomikowania plikow na domowym NAS-ie. tez mam sporo albumow w plikach, ale ogolnei od czasow przejscia na Spotify sie wyleczylem z robienia sobie kopii plikow na dysku, ripuje badz soulseek-uje wylacznie to, co chce na CD do auta nagrac... a tak to jestem jednak zbyt rypniety i za duzo nowych rzeczy znajduje, zeby miesiac w miesiac kolejnych 10 nowych albumow (jak nie wiecej) na dysk wrzucac.
    www albo tez flickr

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Witek, a w Niemcach Spotify nie daja? to uwaga nie tyle do korzystania z tabletu (ktory de facto jest super wygodny do tego) tylko do chomikowania plikow na domowym NAS-ie. tez mam sporo albumow w plikach, ale ogolnei od czasow przejscia na Spotify sie wyleczylem z robienia sobie kopii plikow na dysku, ripuje badz soulseek-uje wylacznie to, co chce na CD do auta nagrac... a tak to jestem jednak zbyt rypniety i za duzo nowych rzeczy znajduje, zeby miesiac w miesiac kolejnych 10 nowych albumow (jak nie wiecej) na dysk wrzucac.
    Daja, ale 320kBit/s to dla mnie za malo a po za tym lubie kolekcjonowac. Slucham tylko flac, najchetniej 24bit.
    Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Daja, ale 320kBit/s to dla mnie za malo a po za tym lubie kolekcjonowac. Slucham tylko flac, najchetniej 24bit.
    Jest pewne okreslenie na takie upodobania - audiofil
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Spór co lepsze jest nierozstrzygalny. Decydują preferencje i/lub skłonność do zachwalania własnej zabawki. Choć wojownicy Appla mają jakby coraz mniej argumentów w garści (żeby nie być posądzanym o stronniczość dodam, że też posiadam w domu oba wynalazki A i S). Chciałbym tylko napisać o elemencie którego nikt w tym wątku nie dotknął. Jeśli już piszemy o tym, za co nie warto przepłacać, to MZ nie warto dziś płacić kilkuset PLN więcej za model tabletu z modemem kosztującym producenta parę dolarów. Ilość miejsc z darmowym WiFi rośnie, a w dobie tetheringu wszechobecnego w większości telefonów posiadanie dodatkowej karty w tablecie traci sens. Może kiedy darmowe Aero nie miało jeszcze irytującej cechy wklepywania kodu captcha co godzinę, można było tę opcję rozważać. Teraz już nie.
    Ja uważam że dodatkowa karta bardzo się przydaje .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Jest pewne okreslenie na takie upodobania - audiofil
    ja mysle, ze pejoratywne opinie na ten temat nie przysluguja na forum, na ktorym ludzie potrafia kupic sobie hobbystycznie aparaty drozsze niz 5 metrow przyzwoitych kabelkow serio...
    www albo tez flickr

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja mysle, ze pejoratywne opinie na ten temat nie przysluguja na forum, na ktorym ludzie potrafia kupic sobie hobbystycznie aparaty drozsze niz 5 metrow przyzwoitych kabelkow serio...
    Kabli jeszcze nie slysze... uffff co za ulga... mam nadzieje, ze tak zostanie
    Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja uważam że dodatkowa karta bardzo się przydaje .
    SD tak, nawet trzy albo cztery! SIM - po co, skoro teraz nawet połączenie telefoniczne nie przerywa transmisji danych?
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

To, co nas najbardziej kręci, czyli zdjęcia, kopiuje się na ipada bez problemu i na ekranie retina wyglądają bardzo OK.
    Wystarczy zakupić za parę groszy odpowiednią przejściówkę.
    Niestety, z filmami to już jest niemały problem, o innych typach plików nie mówiąc.
    Ipad zamyka nas w "więzieniu".
    Ostatnio zakupiłem tablet LG V500 do podręcznego oglądania wielu różnych plików i, choć całkiem przyzwoity obraz (8.3-inch 1,920 x 1,200 pixel IPS) nie jest retiną, to wygląda całkiem nieźle, no i wreszcie mogę wrzucać na tablet pliki różnego typu, bez problemu.
    Jest wejście mikro USB i mikro SD.
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    SD tak, nawet trzy albo cztery! SIM - po co, skoro teraz nawet połączenie telefoniczne nie przerywa transmisji danych?
    W terenie bardzo się przydaje, to nie jest prawda że zawsze i wszędzie jest WiFi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W terenie bardzo się przydaje, to nie jest prawda że zawsze i wszędzie jest WiFi.
    Zawsze i wszędzie jest router wifi z telefonu.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów