Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 116 z 116

Wątek: Tablet

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Tablet

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Zawsze i wszędzie jest router wifi z telefonu.
    Nie, nie zawsze i nie wszędzie i to miałem na myśli.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Spór co lepsze jest nierozstrzygalny. Decydują preferencje i/lub skłonność do zachwalania własnej zabawki. Choć wojownicy Appla mają jakby coraz mniej argumentów w garści (żeby nie być posądzanym o stronniczość dodam, że też posiadam w domu oba wynalazki A i S). Chciałbym tylko napisać o elemencie którego nikt w tym wątku nie dotknął. Jeśli już piszemy o tym, za co nie warto przepłacać, to MZ nie warto dziś płacić kilkuset PLN więcej za model tabletu z modemem kosztującym producenta parę dolarów. Ilość miejsc z darmowym WiFi rośnie, a w dobie tetheringu wszechobecnego w większości telefonów posiadanie dodatkowej karty w tablecie traci sens. Może kiedy darmowe Aero nie miało jeszcze irytującej cechy wklepywania kodu captcha co godzinę, można było tę opcję rozważać. Teraz już nie.
    Jednemu warto, drugiemu nie warto --- jak zwykle. Ja bym tabletu bez SIM nie kupił, bo dla mnie tablet głównie służy do szybkiego przegladania internetu, a w tym kupowania na amazon, bankowania, mapowania, itd. Można to robić na telefonie ale to upierdliwe. Między iphonem a ipadem personal hotspot działa bardzo dobrze, ale bawienie się dwoma gadżetami naraz jest uncool. Wolę zapłacić dodatkowe $10 miesięcznie i mieć luksus dostępu w kilka sekund do wszystkiego na ludzkim ekranie.
    Niestety nie istnieje taki rozmiar który może służyć jednocześnie za telefon i tablet. Nowe iphony sa już dla mnie za wielkie. Nigdy bym nie próbował takiej jeremiady jak ta wkleoać na telefonie. Na komputerze służbowym jeszcze mniej prawdopodobne.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    - ale koniec koncow to jest i bedzie wyposazony w ladny ekran terminal platniczy...
    Może dla kogoś to jest terminal płatniczy, jak ktoś chce, ale ja Applowi po zakupie urzadzenia nie płacę dokładnie zupełnie nic.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 04-09-2014 o 23:59
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta

Może dla kogoś to jest terminal płatniczy, jak ktoś chce, ale ja Applowi po zakupie urzadzenia nie płacę dokładnie zupełnie nic.
    Ciekawe bo u mnie jest dokładnie to samo.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    W jaki sposób zorganizowana jest sprzedaż aplikacji na tablety i telefony Apple?
    Coś mi się nie chce wierzyć, że nie mają swojej doli od każdej sprzedanej aplikacji/gry.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    W jaki sposób zorganizowana jest sprzedaż aplikacji na tablety i telefony Apple?
    Coś mi się nie chce wierzyć, że nie mają swojej doli od każdej sprzedanej aplikacji/gry.
    Siedziałem jakiś czas w gamedev'ie, Apple pobiera 30% od każdej sprzedanej appki w swoim Appstorze.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Google też 30%, chyba, że teraz obniżyli do 20%.

--- Kolejny post ---

Kupiłem może z tuzin płatnych appsów, z tego większość za $1-2.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112

Uprawnienia umieszczania postów