Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 116

Wątek: Tablet

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Tablet

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Co by nie mówić o IOS to jednak system szyty na miarę i trzeba go polubić takim jakim jest, bo przy bliższym poznaniu sporo jednak zyskuje
    ale co takiego dokladnie zyskuje? tak z autopsji napisz, bo ja tego ze 2 lata uzywalem i nie zauwazylem jakis wybitnych aspektow tego systemu. poza oczywistymi zaletami hermetyzacji (dla supportu) ale tej zdecydowanie nie odkrywa sie po blizszym poznaniu, tylko juz przy pobieznym...

system to jest system. ma zapewniac wsparcie dla konkretnych funkcji i byc stabilny. Windows jest szyty na miare PC, Unix na serwer, IBM i5 na przetwarzanie baz danych, Android na mobilny ekran dotykowy, a iOS na mobilny terminal do platnosci w sklepie itunes...* kazdy z nich sie w wojej funkcji sprawdzi...

* - de facto tym i niczym wiecej jest ipad z ios-em - terminalem do placenia kredytowka za konsumpcje tresci z itunesa. proby wyjscia poza ten schemat koncza sie niemozliwoscia - np. wykorzystanie urzadzenia z laczem USB/Wifi i wbudowana pamiecia jako pendrive'a (zonk! - chociaz juz 10 lat temu Nokia mozna bylo to zrobic ) lub smiechem na sali - jakiekolwiek proby tworzenia tekstu (z klawiatura ekranowa ), robienie zdjec (deskografia stosowana https://c1.staticflickr.com/9/8183/8...3a8142c6_z.jpg ) badz dzwieku... i moze sobie Apple opowiadac jakie chce bajki w reklamach o produktywnym narzedziu - ale koniec koncow to jest i bedzie wyposazony w ladny ekran terminal platniczy...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ................ badz dzwieku... i moze sobie Apple opowiadac jakie chce bajki w reklamach o produktywnym narzedziu - ale koniec koncow to jest i bedzie wyposazony w ladny ekran terminal platniczy...
    Względnie jako dotykowy panel sterujący wielu urządzeń. Co do wyżej wymienionej funkcji to nigdy nie korzystałem więc nie wiem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Względnie jako dotykowy panel sterujący wielu urządzeń. Co do wyżej wymienionej funkcji to nigdy nie korzystałem więc nie wiem .
    to akurat prawda. tu niestety z konkurencja ciezko, bo na Androida albo rozwiazan nie ma, albo soft traktowany po macoszemu
    www albo tez flickr

Sa na Androida wirtualne piloty do prawie wszystkich urzadzen polaczonych z siecia. Osobiscie uzywam glownie aplikacji do sterowania odtwarzacza sieciowego Yamahy CD-N500, dziala swietnie.
    Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to akurat prawda. tu niestety z konkurencja ciezko, bo na Androida albo rozwiazan nie ma, albo soft traktowany po macoszemu
    Wygląda na to że producenci przyjęli że w zastosowaniach profesjonalnych "zamknięta" architektura iPada jest zaletą i dlatego stało się to pewnego rodzaju standardem. Być może też chodzi o przewidywalność i precyzję jego panelu dotykowego. Nie wiem co do końca jest przyczyną ale tak czy inaczej chcąc nie chcąc musiałem sobie sprawić iPada i pewnikiem niedługo kupię kolejnego.
    Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Sa na Androida wirtualne piloty do prawie wszystkich urzadzen polaczonych z siecia. Osobiscie uzywam glownie aplikacji do sterowania odtwarzacza sieciowego Yamahy CD-N500, dziala swietnie.
    Nie chodzi o tak proste zastosowania jak wirtualny pilot.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

Nie chodzi o tak proste zastosowania jak wirtualny pilot.
    A o jakie?
    Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    A o jakie?
    Jako panel sterujący do mikserów audio lub do sterowania światłem scenicznym.
    Pisałem już o tym.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-09-2014 o 17:44
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Panowie litości - tablet używać do sterowania tunerem czy wzmacniaczem to raczej nieporozumienie. Rozumiem zastosowanie przy fotografowaniu w terenie do sterowania i podglądu, ale używać jako pilota do samograja, to nawet mało wygodne.
    Tablet to głównie urządzenie do prezentacji i przeglądania zdjęć oraz wszechobecnej komunikacji. Używanie go jako pilota czy do robienia kopii zapasowej, to raczej mało praktyczne. Co innego sterowanie systemami pracy zestawów urządzeń - to już inna bajka.
    Dla mnie jednak liczy się płynność pracy samego urządzenia i przede wszystkim porządny ekran.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Spór co lepsze jest nierozstrzygalny. Decydują preferencje i/lub skłonność do zachwalania własnej zabawki. Choć wojownicy Appla mają jakby coraz mniej argumentów w garści (żeby nie być posądzanym o stronniczość dodam, że też posiadam w domu oba wynalazki A i S). Chciałbym tylko napisać o elemencie którego nikt w tym wątku nie dotknął. Jeśli już piszemy o tym, za co nie warto przepłacać, to MZ nie warto dziś płacić kilkuset PLN więcej za model tabletu z modemem kosztującym producenta parę dolarów. Ilość miejsc z darmowym WiFi rośnie, a w dobie tetheringu wszechobecnego w większości telefonów posiadanie dodatkowej karty w tablecie traci sens. Może kiedy darmowe Aero nie miało jeszcze irytującej cechy wklepywania kodu captcha co godzinę, można było tę opcję rozważać. Teraz już nie.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Panowie litości - tablet używać do sterowania tunerem czy wzmacniaczem to raczej nieporozumienie.
    Bardzo jestem ciekaw, co napiszesz jak bedziesz mial kilkadziesiat tysiecy plikow muzycznych na serwerze i co najmniej dwie strefy glosnikow w domu. Tablet to zbawienie, pilotem to sobie mozna w odtwarzaczu CD "play" nacisnac.

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów