Pokaż wyniki od 1 do 10 z 89

Wątek: [Tespis] - moja galeria zdjec

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: [Tespis] - moja galeria zdjec

Hej,
    pierwsze zdjęcie mi się podoba - ma klimat. Oczywiście, można było tez nieco przykucnąć by "dalej" było widać, a także podejść bliżej/zmienić punkt, by krzaki z prawej tak nie rozpraszały - ale te uwagi są zasadne tylko, jeśli to był "twój model", a nie przypadkowa osoba. Co do pozostałych, podoba mi się światło na zdjęciu nr 6, natomiast reszta - hmmm. Delikatnie to ujmując, "musi zagrać" między modelami i fotografem. Spojrzenie, gest, moment. Może tego mi brakuje w pozostałych.
    Jak wiesz, fotografia to sztuka bardzo subiektywna w odbiorze, więc co oglądających, to i opinii:-)

Pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: [Tespis] - moja galeria zdjec

Cytat Zamieszczone przez Macios Zobacz posta
    Hej,
    pierwsze zdjęcie mi się podoba - ma klimat. Oczywiście, można było tez nieco przykucnąć by "dalej" było widać, a także podejść bliżej/zmienić punkt, by krzaki z prawej tak nie rozpraszały - ale te uwagi są zasadne tylko, jeśli to był "twój model", a nie przypadkowa osoba. Co do pozostałych, podoba mi się światło na zdjęciu nr 6, natomiast reszta - hmmm. Delikatnie to ujmując, "musi zagrać" między modelami i fotografem. Spojrzenie, gest, moment. Może tego mi brakuje w pozostałych.
    Jak wiesz, fotografia to sztuka bardzo subiektywna w odbiorze, więc co oglądających, to i opinii:-)

Pozdrawiam
    Dzięki za komentarz. Ciesze się że coś się podoba. Na pewno zgodzę się że "musi zagrać". Pytanie co robić żeby zagrało? Przy założeniu że nie fotografujemy profesjonalnych modeli, a "zwyczajnych" ludzi.
    Wieczorem dodam jeszcze kilka fotek z tego wyjazdu.
    Canon eos 6D
    - EF 24-105mm f/4 IS L
    - EF 50mm f/1.4
    - Speedlight 430ex II

Uprawnienia umieszczania postów