Nikt nic nie komentuje
Dodam więc jeszcze jedno w ruchu, może ktoś się skusi na konstruktywną krytykę.
4.
Nikt nic nie komentuje
Dodam więc jeszcze jedno w ruchu, może ktoś się skusi na konstruktywną krytykę.
4.
Canon eos 6D
- EF 24-105mm f/4 IS L
- EF 50mm f/1.4
- Speedlight 430ex II
Coś mi to Twoje kadrowanie nie leży. Zdjęcie nr 1-2 razi mnie ta rurka od instalacji elektrycznej przechodząca przez kask- nr 1 , i przez głowę nr 2.w zdjęciu nr 3 ta poświata nad głową.A tak poza tym, czyż nie lepsze by były ujęcia modela nie w jeansach ? Buty też jakoś mi nie leżą.I tło - znajdź lepsze,bo to, to wielki bałagan.Wydaje mi się, że zdjęcia ciągle nie ostre.
pozdrawiam.
dla mnie one sa nieostre
i takie nijakie
tu nie ma czego komentowac....
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
hej, wg. mnie aż się prosi o dodanie dynamiki przy takim temacie (dotyczy zdjęcia nr 1). Czy to podczas sesji, czy obróbki...
Dzięki za komentarze.
Ta ostrość mnie martwi, rzeczywiście trochę miałem z nią problemów - było dość ciemno i boczne punkty czasem nie trafiają, a przekadrowanie z centralnego mi nie wychodzi na małej przesłonie...
Jak to oceniacie. Wydaje mi się że tutaj ostrości nie brakuje.
4.
Canon eos 6D
- EF 24-105mm f/4 IS L
- EF 50mm f/1.4
- Speedlight 430ex II
Pan z motorem.
Zestaw mdły, nijaki bez wyrazu i emocji.
No chyba że to strzały kontrolne to spoko...
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Własnie wróciłem z Suwalszczyzny. Mieliśmy świetną pogodę, ciekawe zakwaterowanie oraz doborowe towarzystwo.
Przy okazji zrobiłem trochę portretów.
W plenerze:
1. Góra "Pana Tadeusza"
2. W drodze nad Hańczę
3. Mostek nad Hańczą - Aga
4. Mostek nad Hańczą - Iza
5. Mostek nad Hańczą - Aga i Iza
W komnacie kominkowej
6. Czas na książkę
7. All you need is Love
8. Razem
Dajcie znać co myślicie.
Pozdr,
Arek
Canon eos 6D
- EF 24-105mm f/4 IS L
- EF 50mm f/1.4
- Speedlight 430ex II
Jakoś nie mogę się oprzeć wrażeniu, że twoje zdjęcia są jakieś sztuczne, plastikowe, nijakie. Brakuje w nich tego "czegoś". Jakby były robione na się. Bez polotu i entuzjazmu.
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Canon eos 6D
- EF 24-105mm f/4 IS L
- EF 50mm f/1.4
- Speedlight 430ex II
Hej,
pierwsze zdjęcie mi się podoba - ma klimat. Oczywiście, można było tez nieco przykucnąć by "dalej" było widać, a także podejść bliżej/zmienić punkt, by krzaki z prawej tak nie rozpraszały - ale te uwagi są zasadne tylko, jeśli to był "twój model", a nie przypadkowa osoba. Co do pozostałych, podoba mi się światło na zdjęciu nr 6, natomiast reszta - hmmm. Delikatnie to ujmując, "musi zagrać" między modelami i fotografem. Spojrzenie, gest, moment. Może tego mi brakuje w pozostałych.
Jak wiesz, fotografia to sztuka bardzo subiektywna w odbiorze, więc co oglądających, to i opinii:-)
Pozdrawiam