Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: dziwna faktura w wizjerze .canon 6d

Domyślnie dziwna faktura w wizjerze .canon 6d

Mam dziwne w wzorki w wizjerze zamiast bluru.tzn jest blur jak dam do konca ale gdy nie ma ostrosci zamiast normalnego bluru paski i wzorki widoczne przy kazdym obiektywie.aparat nówcia.dodam ze uzywalem manulanego takumara z adapterem i zacinal mi sie jak skorczybyk.ma to cos wspolnego ? widzial juz to ktos?zdjecia wychodza normalnie tzn blur jest ok .tylko w wizjerze sa te wzorki,jak ostrzy to zadnych wzorkow nie widac ...please help aha czy to ze sie zacina ma wplyw na cokolwiek ?
    Ostatnio edytowane przez tomekBr ; 10-08-2014 o 23:43

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Domyślnie Odp: dziwna faktura w wizjerze .canon 6d

Masz gwarancję,masz spokój. Ja miałem tak raz po czyszczeniu matrycy,po dwóch dniach wróciło do normy.

Cytat Zamieszczone przez tomekBr Zobacz posta
    Mam dziwne w wzorki w wizjerze zamiast bluru.tzn jest blur jak dam do konca ale gdy nie ma ostrosci zamiast normalnego bluru paski i wzorki widoczne przy kazdym obiektywie.aparat nówcia.dodam ze uzywalem manulanego takumara z adapterem i zacinal mi sie jak skorczybyk.ma to cos wspolnego ? widzial juz to ktos?zdjecia wychodza normalnie tzn blur jest ok .tylko w wizjerze sa te wzorki,jak ostrzy to zadnych wzorkow nie widac ...please help aha czy to ze sie zacina ma wplyw na cokolwiek ?
    Jak nie ma ostrości, to pewnie podziwiasz uroki matówki .
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

ale to dobrze ?.bo wczesniej nie widzialem .

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Jak nie ma ostrości, to pewnie podziwiasz uroki matówki .
    ale to tak mam byc , czy zalatwilem sobie aparat.dodam ze robilem takumarem i zacinala mi sie mogawka.czy to normalne ze widze te matowke ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Strumień

Faktura matówki może i będzie widoczna - do jakiego aparatu porównujesz?
    Jeśli chodzi jednak o zacinanie się 'migawki' to może jednak lustro się blokowało bo obiektyw wchodzi zbyt głęboko ?

juz wiem czemu sie zacinal.na pierscienu adaptera ten doklejony element z czujnikami byl za duzy.odkleilem go i sie nie zacina ,ale nie mam komunikacji z obiektywem.matowka wciaz nie wiem czy powinno ja byc tak widac .nie rozumiem pytania : "do jakiego aparatu porownujesz "?...moj jest 6d ale nie zwrocilem uwagi czy tak bylo wczesniej .po prostu zauwazlylem to kilka dn temu

--- Kolejny post ---

dodam ze podpinalem tez L-ki i tez widac te wzorki przy maximum zera ostrosci tylko

Odepnij obiektyw i popatrz przez wizjer. Też będzie to samo i tak ma być.
    Coś podobnego do matowej "porowatej" szyby.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 13-08-2014 o 07:56
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

sprawdzilem w sklepie.to nrmalne ze tak te matowke widac .co do adapterow polecam dobrac dobre,jak mi sie lustro zacina moze sie cos stac ?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów