Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Rozbieranie CANONA, ale jak?

Bywalec Awatar osasa
    Miasto
    Lubartów PL/Newport News VA

Domyślnie Rozbieranie CANONA, ale jak?

Dobra, pisze w HYDEPARK, bo do kompaktów mało kto zagląda, a jak sie uda to bedzie można przenieść to do TIPS&TRICKS.

WIĘC:
    Canon A75, E18 na LCD, zblokowany obiektyw, silniczek próbuje go otworzyc, ale obiektyw stoi w miejscu.
    Więc koleżanka powiedziała: "Ty to lubisz takie wyzwania, może go odblokujesz"
    Długo mnie nie trzeba było prosić , zawsze lubiłem wiedzieć "co jest w środku"
    No i zaczęło się, rozkręciłem obudowę, parę srubek, i zawisłem, nie wiedziałem co dalej żeby niczego nie sp...., no i nie miałem odpowiednio małego śrubokręta... Moj jednak był za duży, jednak mały moze wiecej

Mam PDFa, "E18 Repair Guide", ale tam jest wszystko pokazane na jakimś Ixusie, a moze ktoś posiada takie coś na Canonie serii A??? albo przynajmniej z Ixusem, ale w języku Polskim lub Angielskim??
    A moze ktoś wie w jakiej mniej wiecej kolejności rozmontowywać takiego Canona, zeby dostać sie do obiektywu z mechanizmami?
    Jeśli uda mi sie go rozebrac, złożyć, i jeśli do tego bedzie działał, wszystko opisze w odpowiednim dziale (fotki już robie )
    8)
    Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez osasa
    Mam PDFa, "E18 Repair Guide", ale tam jest wszystko pokazane na jakimś Ixusie, a moze ktoś posiada takie coś na Canonie serii A???

A sprobowalbys przed zadaniem pytania odpalic forumowa wyszukiwarke, wpisac 'instrukcja serwisowa' i znalazlbys ten watek:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=716 .

I to w podforum z kompaktami do ktorego nie chce ci sie zagladac

Bywalec Awatar osasa
    Miasto
    Lubartów PL/Newport News VA

Domyślnie

Ups , rzeczywiście, wyszukiwarki nie użyłem, ale nie spodziewalem sie cczegoś takiego znaleźć.... Dzięki!
    A podforum z kompaktami, zaglądam tam, jak najbardziej, wcale nie napisałem ze nie chce mi sie tam zaglądać
    Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:

Uprawnienia umieszczania postów