Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Body do 2000zł

Domyślnie Body do 2000zł

Witam. Po przerwie z fotografią chce znowu do niej wrócić. Wcześniej posiadałem canona 400d i canona 550d z obiektywem 50mm 1.8 + kit.
    Teraz planuje zakupić używane body tak do 2000 złotych, jeśli będzie warto mogę dołożyć te powiedzmy 400 złotych. Zdjęcia jakie planuje robić to głownie portrety, krajobrazy oraz reportaże z imprez samochodowych. Zastanawiałem się nad 60d ale po przeczytaniu porównania z 50d jednak mam mieszane uczucia co do 60d. Na początek będzie 50mm 1.8 z którym dotychczas pracowałem, oraz obiektywy m42. W późniejszym czasie planuje zakup szkiełek z górnej półki.
    Moje pytanie w jakie używane body warto zainwestować ? z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie Odp: Body do 2000zł

za 2,5 k masz szansę trafić niezajechanego 7d i w niego bym celował ...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Miałeś dwie niezłe puchy, czego ci w nich brakuje,że chcesz zmienić na XXd? Za podaną sumę kupisz to,co już wymieniłeś, co oferują te aparaty i czym się różnią możesz przeczytać na optycznie.pl. W tej cenie masz jeszcze 5d. Określ własne priorytety i wtedy szukaj aparatu .

Dzięki za linki
    Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    za 2,5 k masz szansę trafić niezajechanego 7d i w niego bym celował ...
    też właśnie oglądałem i mocno się zastanawiam czy warto dołożyć te 500 złotych ?

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Miałeś dwie niezłe puchy, czego ci w nich brakuje,że chcesz zmienić na XXd? Za podaną sumę kupisz to,co już wymieniłeś, co oferują te aparaty i czym się różnią możesz przeczytać na optycznie.pl. W tej cenie masz jeszcze 5d. Określ własne priorytety i wtedy szukaj aparatu .
    Sprzedałem je z przyczyn że tak powiem losowych akurat niczego mi w nich nie brakowało, ale jak już chce kupić nowe lustro to może lepiej nie kupować tego samego co kiedyś tylko zainwestować w coś lepszego

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez bodek756 Zobacz posta
    akurat niczego mi w nich nie brakowało
    To dla mnie wystarczy żeby polecić ci zakup tego co miałeś równie dobrze możesz celować w 1dx czy 5d III bo wciąż będziesz w klasie pomiędzy, jeżeli niczego ci niebrakowało weś to co było dobre i sprawdzone dla ciebie
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Witam,
    Podlacz się pod watek . jestem szczęśliwym posiadaczem 550d, jestem bardzo zadowolony z tego aparatu. Przydaloby się może trochę mniej szumów na wysokim ISO. Zastanawiam się jednak ostatnio nad zakupem 5d mk1. Oszywiscie używanego;-). Czy jest w ogóle sens kupowania takiego body? Chodzi mi głównie o to aby zobaczyc jak to jest na pełnej klatce:-) . jest w ogóle sens kupować taki wiekowy sprzęt? Bo wiadomo jest juz na rynku od ładnych paru lat. Dodam tylko, ze nie używamy w ogóle aparatu do kręcenia filmów wiec straty tej funkcji nie żałuje.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

warto, ale patrząc na Twoją stopkę zostałbyś tylko z 35tka i 50tką resztę byś musiał sprzedać

Wiem, wiem.. Ale chodzi mi raczej o kupienie drugiego body wlasnie pod 50 i 35. 8 mam z demontowana osłoną przeciwsloneczna wiec tez by poszło. Kit STM kupilem za jakieś grosze uzywany aby nagrywać filmiki dziecku. A mam jeszcze kamerę wiec go nie zal. 5d można kupić za nieduże pieniądze a cały czas mnie korci aby poeksperymentować z FF. Jakby mi się spodobało to tamron i 550d poszlyby pod młotek.
    Ostatnio edytowane przez genialnyborsuk ; 09-08-2014 o 22:33

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

z tego co piszesz to warto spróbować prawdopodobnie Ci się spodoba
    szukaj czegoś z rozsądnym przebiegiem i have fun!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów