Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: jaki obiektyw do EOS350D

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie jaki obiektyw do EOS350D

Witam wszystki forumowiczów.
    Moim pierwszym porządniejszym cyfrakiem był Sony DSCF828 ALE NIEDAWNO PRZESIADŁEM SIĘ EOS350D i niewiem jaki kupić obiektyw tele zoom i coś krótkiego, chciałbym trafić w 10 ale wybór jest duży i trudny. Ponieważ temat był napewno poruszny na forum to proszę czytających posta o napisanie czego używają z jakim aparatem i czy są zadowoleni.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ten i podobne tematy były "wałkowane" dziesiątki jeżeli nie setki razy na tym forum. Może użyj funkcji: szukaj.
    Po drugie zadałeś bardzo mało precyzyjne pytanie, określ chociaż jakimi funduszami dysponujesz: 1000 zł. a może 10000 zł.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Coś już napisał Awatar Jacek Kidoń
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ponieważ temat był napewno poruszny na forum
    pozostaje czytać w coraz krótsze wieczory. Pomaga "szukaj"
    5DmkIII + 350D + Canon 70-200 F4LIS + Canon 24-70 f/2.8 + EFS 18-55 kit,Tamron 28-75 2.8 + 580 EX II + velbon sherpa i mnóstwo chęci i planów.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507
    Ponieważ temat był napewno poruszny na forum to proszę czytających posta o napisanie czego używają z jakim aparatem i czy są zadowoleni.
    pozwolisz ze nie bedziemy po raz kolejny pisac tego samego dlatego warto sie zapoznac z wyszykiwarka

kilka pomocnych linkow
    http://canon-board.info/showthread.php?t=5138
    http://canon-board.info/showthread.php?t=2254
    http://canon-board.info/showthread.php?t=2005
    http://canon-board.info/showthread.php?t=646

ps polecam EF 100-400

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Moim pierwszym porządniejszym cyfrakiem był Sony DSCF828
    ALE NIEDAWNO PRZESIADŁEM SIĘ EOS350D i niewiem jaki kupić obiektyw...
    Ja Ci podpowiem tak: aby mieć tak samo co w Sony, to do 350D potrzebujesz obiektywu o zakresie ogniskowych 18-125mm.
    Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, to napisz co głownie fotografujesz, czego oczekujesz od obiektywu i ile masz zamiar na ten obiektyw (obiektywy) przeznaczyc.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar Hipek

Domyślnie

No właśnie: gwozdzt ma rację - za mało danych aby coś radzić.
    20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ponieważ temat był napewno poruszny na forum to proszę czytających posta o napisanie czego używają z jakim aparatem i czy są zadowoleni.

Ja mam to co w podpisie i jestem zadowolony.

(sorry ale jakie pytanie taka odpowiedz )

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

chciałby fotografować ludzi zwierzęta no ta ogólnie co wejdzie pod szkło, ale najbardziej interesuje mnie astrofotografia, chciałbym mieć coś do portretu i na pójście do ZOO, a co do kosztów to do 3000 zł, a mój poprzedni post ma na celu sprowokowanie podpisó u ludzi wypowiadających się na forum, bo u wielu nie widać co używają a po tym można już coś wywnioskować.

Bywalec Awatar Hipek

Domyślnie

chciałby fotografować ludzi zwierzęta no ta ogólnie co wejdzie pod szkło, ale najbardziej interesuje mnie astrofotografia, chciałbym mieć coś do portretu i na pójście do ZOO, a co do kosztów to do 3000 zł, a mój poprzedni post ma na celu sprowokowanie podpisó u ludzi wypowiadających się na forum, bo u wielu nie widać co używają a po tym można już coś wywnioskować.
    No i sprowokowales mnie.... kup se albo Canon 24-105 L USM F/4 lub Tamrona 28-75?2.8 i wtedy zostanie Ci na bilet do ZOO......
    20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

chciałby fotografować ludzi zwierzęta no ta ogólnie co wejdzie pod szkło, ale najbardziej interesuje mnie astrofotografia, chciałbym mieć coś do portretu i na pójście do ZOO, a co do kosztów to do 3000 zł,
    Do fotografowania ludzi/portretu IMHO nadałby Ci się Tamron 28-75/2,8 ; do zwierząt w ZOO wziąłbym Canona EF 100-300/4,5-5,6 USM i do tego wszystkiego zwykły KITowy obiektyw EF-S 18-55 żeby mieć szeroki kąt.
    O astrofografii nie mam pojęcia :-(

mój poprzedni post ma na celu sprowokowanie podpisó u ludzi wypowiadających się na forum, bo u wielu nie widać co używają a po tym można już coś wywnioskować.
    Daj sobie może na razie spokój z prowokacjami. :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów