Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Jaki sprzęt do 5000 zł

Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Jaki sprzęt do 5000 zł

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Tą drogą dojdziesz do 50d i w sumie nie byłby to zły pomysł, bo zostaje na porządne szkło i rusztowanie. Powinno wystarczyć na 70-200/2.8 bez is. Jak pisał becekpl najważniejszy jest fotograf, tego się trzymaj.
    Mam 50D jako zapas do 1dynki ii S i daje radę, szybki i nawet celny jest.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Tą drogą dojdziesz do 50d i w sumie nie byłby to zły pomysł, bo zostaje na porządne szkło i rusztowanie. Powinno wystarczyć na 70-200/2.8 bez is. Jak pisał becekpl najważniejszy jest fotograf, tego się trzymaj.
    Zgadzam się, mam 50D i jest bardzo fajny. Da się nawet filmować w RAW jak ktoś lubi i ma szybkie karty

Cytat Zamieszczone przez sqq Zobacz posta
    Od kilku tygodni planuje zakup sprzętu. Lustrzanka jest mi potrzebna do dwóch rzeczy : zdjęcia sportowe (dużo za dużo powiedziane - fotografowanie amatorskiej piłki nożnej dla komercyjnej ligi ) +od czasu do czasu filmowanie (dyskoteki i inne imprezy o charakterze alkoholowym) . Nie ukrywam , że dobrze by były aby zakupiony sprzęt po pewnym czasie poważniejszych" rzeczy ( jak będę coś umiał -za dwa lata -foto + filmowanie wesel) Przeglądając forum, i ograniczając się do kwoty 5000 zł (niestety nieprzekraczalnej) ułożyłem sobie to tak:
    Canon 60d (nowy)
    tamron 17-50 vc 2.8 (nowy)*
    canon 50mm f1.8 APS-C 83mm* (nowy)
    3 zamienniki baterii
    2 karty sd 64 gb
    statyw
    lightroom
    flesz

Będę wdzięczny za wszelkie słowa krytyki dotyczące powyższego zestawu, lub też propozycje zmian. Zdaję sobie sprawę, że przy tym budżecie opcja i filmowanie i fotografowanie jest nieco na wyrost, ale mimo to proszę o pomoc
    Canonem 60D niektórzy robią sport, ale ja wolę używanego 7D. Jest szybszy w serii i mam mniej spóźnionych (albo nietrafionych czasowo) zdjęć.
    Ten Tamron nie nadaje się do sportu, a do piłki nożnej już kompletnie - AF nie nadąża za biegnącym zawodnikiem.
    Obiektyw z którym można spokojnie wyjść na stadion to Canon 70-200/2,8 L USM z f/4,0 jest znacznie gorzej. Jak ktoś robi tylko na 200mm to najlepiej kupić Canona 200/2,8 L II USM jest tańszy i optycznie lepszy niż zoom 70-200.
    5 000zł do sportu to żadna kasa. Nie poszalejesz . Znam ten ból sam rodziłem (7D - 2 500zł + 70-200/2,8 - 3 500zł = 6 000zł). Jak ktoś ma duże doświadczenie w temacie zdjęć sportowych, to ogarnie zagadnienie i Canonem 50D. Wtedy będzie taniej.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie

Lata temu mój sąsiad robił piłkę kopaną na krakowskiej wiśle (jakby na to nie patrzeć ekstraklasa i puchary), kupił na dzień dobry 70-2002.8LIS i używał jej z moim 350D który wtedy miałem robił tym chyba z rok (bo się wystukał z kasy na tą elkę i na korpus już nie starczyło) i zupełnie dobre zdjęcia robił, potem kupił 400D, a jeszcze później 40D i jakoś takie kaprawe korpusy mu wystarczyły i nawet za Zinedinem Zidanem nadążały - widziałem zdjęcia (miał akredytację i robił zdjęcia dla klubu, często zawodników i do prasy), przed zakupem canona robił nikonem D70 i sigmą 70-200.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Myślę że to bardzo dobry obiektyw o bardzo dobrych właściwościach optycznych i najlepszym współczynniku jakości segmentu L do ceny. Oczywiście w posiadanych parametrach. O tym z aukcji nie wiem co myśleć, jeżeli jest bez wad ukrytych, to jak wyżej. Cena jak za używkę obecnie na rozsądnym minimum.
    Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 28-08-2014 o 10:43

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez sqq Zobacz posta
    Od kilku tygodni planuje zakup sprzętu. Lustrzanka jest mi potrzebna do dwóch rzeczy : zdjęcia sportowe (dużo za dużo powiedziane - fotografowanie amatorskiej piłki nożnej dla komercyjnej ligi ) +od czasu do czasu filmowanie (dyskoteki i inne imprezy o charakterze alkoholowym) . Nie ukrywam , że dobrze by były aby zakupiony sprzęt po pewnym czasie poważniejszych" rzeczy ( jak będę coś umiał -za dwa lata -foto + filmowanie wesel) Przeglądając forum, i ograniczając się do kwoty 5000 zł (niestety nieprzekraczalnej) ułożyłem sobie to tak:
    Za mało masz pieniędzy żeby stworzyć dla siebie sensowną konfigurację bazującą na wyłącznie nowych komponentach. Na używany zestaw 7D plus obiektywy, pozostałe akcesoria oraz oprogramowanie jakie wymieniłeś też piąteczka nie starczy.

Tu masz zestawienie 13 konfiguracji sprzętowych w różnych kategoriach przeznaczonych dla osób chcących rejestrować wydarzenia sportowe:

</title> <meta name="Keywords" content="tamron, sony , lens , Lens advice , sports photography , Sports Illustrated , Panasonic , sigma , action photography , action , sports , sportsshooter , action sports , Sony NEX , Nikon J1 " /> <meta name="desc

W podpowiedzi jeżeli chodzi o obiektyw do Nikona D3100 popełnili błąd ale ktoś to zauważył i podał poprawne modele w komentarzu.

Canon Rebel T3i = EOS 600D

Podpowiedzi dla chcących fotografować imprezy sportowe:

The Perfect Camera Settings for Action and Sports Photography | Photography Mad

Propozycje obiektywów używanych do filmowania dla aparatów Canona z matrycą APS-C:

videoDSLR.pl | filmowanie lustrzankami Canon 5D, 7D, 60D, 550D, wideo filmowanie • [FAQ] Obiektywy do filmowania - sensor APS-C (550D, 60D, 7D) : Obiektywy i filtry
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 31-08-2014 o 22:57

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów