Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: 6d problem z lampą Di622

Exclamation 6d problem z lampą Di622

Witam, nie znalazłam podobnego tematu. Posiadam Di622 i dopiero niedawno chciałam ją podpiąć do 6d co się okazało? Po wejściu w ustawienia mogę zmienić pomiar, tryb av, czas synchronizacji, w nastawach lampy mam nieaktywny ettl, oraz bracketing, resztę mogę zmienić a podczas wejść w nastawy C.Fn pokazuje się komunikat : "Nie można wyświetlić tego menu. Niezgodna lampa błyskowa lub wyłączone zasilanie lampy"
    Zasilanie oczywiście jest włączone. Jednak lampa nie błyska... czy na manualu, czy przez ttl nie ma to znaczenia. Tak samo na Auto lub manualu w ustawieniach aparatu. Z wyzwalania ręcznego działa normalnie. Aparat też jakby wykrywa lampę bo w momencie jak mam ustawiony krótszy czas niz 180 np 2000 to po wciśnięciu spustu migawki zmienia na 180. Podsumowując przy wyzwalaniu migawki nie ma błysku. Ma ktoś jakiś pomysł? z góry dziękuję za pomoc

Bywalec Awatar Canonierzysta
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie Odp: 6d problem z lampą Di622

Problem z kompatybilnością lampy z nowym 6D.
    Jeśli to nowa lampa spróbuj zorientować się o upgrade oprogramowania w serwisie.

To tyle co w sieci znalazłem

A tu tabela z kompatybilnością Nissina:
    http://nissin.weblogs.jp/download/Ni...hart_rev27.pdf

Di622 nie ma kompatybilności, natomiast już Di622mkII już ma...

Producent nie przewidział chyba nawet upgradu dla tej lampy...
    Ostatnio edytowane przez Canonierzysta ; 08-08-2014 o 11:01
    EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--

Kurcze... nawet o tym nie pomyślałam, wcześniej miałam 5dII działała normalnie (nie jest to nowa lampa) a teraz problem :/

No nic, dziękuję za odpowiedź

edit. teraz patrzę, że w tabelce 5dII też jest oznaczony jako niekompatybilny?

Bywalec Awatar Canonierzysta
    Miasto
    Olsztyn

No niestety, ja w takim razie nie pomogę...
    Jeśli to nowa lampa ( ma gwarancję? ) to oddaj do serwisu, może pomogą...

Jeszcze znalazłem to:
    " A firmware upgrade service is available for the Di622 , which provides a service terminal to upload the latest software. A charge for the firmware update service will apply, varying depending on the area. Please check at your local dealer for details about the update service."

Znaczy upgrade jest dostępny w serwisie. Opłata zależna od regionu. Udaj się do serwisu.
    Ostatnio edytowane przez Canonierzysta ; 08-08-2014 o 11:21
    EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--

Uprawnienia umieszczania postów