Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Pierwsza lampa błyskowa - pomocy - mam dość

Domyślnie Odp: Pierwsza lampa błyskowa - pomocy - mam dość

i jeszcze jedno pytanie.. ile waszym zdaniem powinnam zabrać ze sobą na ślub i wesele dodatkowych zestawów baterii? żeby przypadkiem nie brakło? ;p

Początki nałogu Awatar maciek12ss

moja lampa pożera komplet aku sanyo 1900, na jakieś 600 zdjęć. Pracuje w ettl i korekty tdaje na lampie jakieś od+1 do +2. W aparacie to już sama sobie odpowiesz. Zależy ile zdjęć nim robisz na jednym aku. Myślę że minimum dwa akumulatory i ładowarka ze sobą wystarczy.
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Początki nałogu
    Miasto
    022

Ja biorę zawsze 2x więcej niż zużywam.
    4 do body
    2 komplety do lampy
    2 do wyzwalaczy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez izuu0 Zobacz posta
    ile waszym zdaniem powinnam zabrać ze sobą na ślub i wesele dodatkowych zestawów baterii?
    Zero, nic, żadnego.
    Do wydatków dodaj co najmniej średniej klasy ładowarkę (najlepiej "czterokanałową", taką, która ładuje i kontroluje stan każdego akumulatorka niezależnie) i dwa zestawy dobrych akumulatorków (Sanyo Eneloop, GP ReCyko, Panasonic Infinium lub inne o podobnej technologii, tzn. takie, które potrafią długo utrzymać ładunek). Tak, wiem, że to dodatkowe 150-200zł - ale kto mówił, że fotografia cyfrowa nic nie kosztuje?
    Jeśli będziesz jedynym fotopstrykiem postaraj się o zapasowy sprzęt, jeśli masz robić w kościele upewnij się, czy ksiądz Ci pozwoli (niektórzy twardo wymagają dokumentu o ukończonym odpowiednim szkoleniu, brak papierka=nie możesz robić).
    Ostatnio edytowane przez r_m ; 06-08-2014 o 23:28

Coś już napisał Awatar kalatos
    Miasto
    Żyrardów

Dwa zestawy Sanyo Eneloop mnie wystarczają i ładowarka w pogotowiu. Ważne, żeby używać lampy tam gdzie jest rzeczywiście potrzebna. Nie używać jej w miejscach gdzie jej nie potrzebujesz bo tylko zniszczy zdjęcie. Wtedy oszczędza się na bateriach

Powodzenia
    kalfilm.pl - Fotografia okolicznościowa

Fotografując staraj się pokazać to czego bez Ciebie, nikt by nie zobaczył... - Robert Bresson

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez izuu0 Zobacz posta
    i jeszcze jedno pytanie.. ile waszym zdaniem powinnam zabrać ze sobą na ślub i wesele dodatkowych zestawów baterii? żeby przypadkiem nie brakło? ;p
    Tyle ile masz , torba czy plecak i tak leża przez cały praktycznie czas poza przejsciem z koscioła na impreze więc nie poczujesz różnicy. Ja zawsze biore ile wlezeie do plecaka, na maksa upycham, nawet filtry cokin, bo kto wie
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów