Zamieszczone przez
GalaktycznyMuczaczo
Zestaw napewno nie powala, zarówno 450d jak i obiektywy nie są topowe ,jednak nie znacyz to że nie dadzą rady, wszystko zalezy ile bedizesz mieć światła, robiłem ślub gdzie w kościele ISO bez lampy miałem 320 więc magia, jednakże robiłem takie gdzie 3200 było musem.Będzie cięzko.
A jak oddasz im totalnie słaby reportaż to powiedzą że zepsułaś im wspomnienia tego dnia... różni ludzie są, nie chca profesjonalnych zdjęc i wynajmują fotografa...sam pomyśl.
a podobają im się moje - a specjalizuję się w fotografii portretowej i tutaj też jestem amatorem, ale trooszkę mniejszym.
Dowiedz się jaki to kościół i jedź zobaczyć jak wygląda, badz sprawdz w internecie, warunki na jakie możesz trafić to słońce lub deszcz wiec dowiesz sięw dniu ślubnym
Stałka to stałka, lepsza GO niż w przypadku kitówki ale też nie jest to super hiper szkło, wręcz plastik. Bardziej wszystko zależy od twoich umiejętnosci kompozycji, dobrego oka itp.
ustawienia dobierzesz w dniu slubu, przed tym nie ma co kombinować bo wszystko zalezy od pogody, ilosci okien itp. rzeczy
Kościół stoi więc chyba mozesz tam pojechać i zobaczyc?
Ale co ci doradzić ze sprzętem? moja rada to znajdz drugie body jako backup bo co jak aparat padniew trakcie robienia reportażu? koniec jak nie masz zapasu, możliwości jest wiele.
to co masz to bardzo słaby zestaw z którym doświadczony fotograf musiałby napewno trochę się pogimnastykować a co dopiero amator który robi to 1 raz.
Nie lepiej zaproponować parze np wynajęcie kogoś i być jako drugi fotograf? Niewiem czy robisz to za kase dla nich ale jeżęli tak to ja bym napewno zastanowił się dwa razy albo kupił drugie body chociaż. Jeżeli robisz to za free bo para młoda to twoi znajomi to pogadaj z nimi jak to wygląda, zeby wiedzieli ze to ze masz lustro to nie wszystko, tymbardziej w fotografi ślubnej gdzie jest duza roznica w technice oraz samym sprzęcie.
Dodatkowo teraz tak myślę , para widziała twoje foty produktowe i podjęła decyzje o wynajęciu cie do kompletnie innego rodzaju fotografii?