właśnie dlatego o tym mówie, dziś mamy wysyp ludzi którzy kupuja lustrzankę myśląc , że jest łatwiej. Bo można kupić obiektyw, bo można kupić lampe, bo można to czy tamto. Jak ja sie uczyłem trzeba było kombinować i np dyfuzor zbudowany z paczki po papierosach czy opakowaniu po danonkach to nie było nic dziwnego. Dziś to nie przejdzie, gdyż wszystko można kupić i wszystko można znaleźć w necie, w moim odczuciu skonczył się czas uczenia się poprzez fotografię i jest czas nauki poprzez spędzanie czasu w necie i nie na sensownym szukaniu informacji tylko na prostym rozwiązaniu, zadać pytanie i oczekiwać odpowiedzi w stylu "KUP xxxx" i tak zeby odpowiedziało najlepiej 20-50 osób bo oni wiedzą co potrzebuje osoba zadająca pytanie. Brak zaangazowania i przemyślenia czego tak naprawde sam potrzebuje daje nam efekt w tym co widzimy.
Zresztą mój plan dnia tez jest bardzo napięty, 2 prace,silownia,bieganie,spotkania z klientami, do tego dochodzi strona www, facebook (fotograficzny) , obróbka zdjęć, mail bla bla bla i jakoś wciąz się uczę
ale co ja tam sie znam....