Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: Psi ruch, czym uwiecznić?

Domyślnie Odp: Psi ruch, czym uwiecznić?

Przyznam, że jest to kusząca propozycja. Jednak czy mimo wszystko nie lepiej kupić aparat z wymienną optyką? Może z czasem będę chciała dokupić jakiś obiektyw. A tak zakup obiektywu nie wchodzi w grę

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez Mawet Zobacz posta
    Może z czasem będę chciała dokupić jakiś obiektyw.
    A może nie...?
    Ja polecam zakupić 6d albo 5dMkIII bo może zaczniesz śluby focić... takie myślenie w stylu co bedzie jeśli. Bezsens
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Jeżeli koniecznie chcesz kupić lustrzankę do fotografowania okazyjnego to suma 1500 zł.wystarczy ci na nowego 1100d, chwalony przez wielu użytkowników podstawowy model lustrzanki canona z wymienną optyką. Z czasem jak nauczysz się obsługiwać ustrojstwo dokupisz obiektyw według własnych potrzeb.

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    A może nie...?
    Ja polecam zakupić 6d albo 5dMkIII bo może zaczniesz śluby focić... takie myślenie w stylu co bedzie jeśli. Bezsens
    Dlaczego bez sens? Skoro kupuję sprzęt za ponad 1000 zł to chyba warto zainwestować w wymienną optykę. Nie musiałabym później znów kupować sprzętu za 1000 zł, czy nawet więcej. Wystarczy wtedy dokupić obiektyw i wszystko gra. Czy to nie jest dobre rozwiązanie?

Miasto
    London

daltego proponuje kupić sprzęt o znacznie wyższej klasie bo za jakiś czas może (kto wie) będziesz focić imprezy masowe, zawodowo i po co wydawać dwa razy?? takie gdybanie

Zaproponowałeś tylko "porządny kompakt z funkcją M" i "sprzęt o znacznie wyższej klasie" jak to ująłeś. A może podasz konkretną propozycję czegoś w przedziale cenowym na jaki mnie stać?

Miasto
    London

wystarczy że wpiszesz w allegro przedział cenowy na jaki cię stać a następnie zgodnie z opisem sprzętu znajdziesz taki z funkcją M, aparaty w tym momencie w danych klasach są bardzo podobne i różnią się często mało znaczącymi szczegółami, tylko i wyłacznie od ciebie zalezy jak tego użyjesz

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Tyle że za podaną sumę można kupić albo nowy entry lv, albo używany z wyższej półki, przy czym 6d z pewnością to nie będzie. Oprócz wymienionego przeze mnie 1100d możesz zwrócić uwagę na 50d, bardzo dobry i zaawansowany korpus, który w połączeniu w odpowiednim obiektywem pozwoli ci na robienie ładnych zdjęć. Istotne jest tu twoje doświadczenie w fotografii, jego brak nie zastąpi najdroższy nawet aparat i w takim przypadku oprócz nauki obsługi sprzętu czeka cię jeszcze sporo pracy zanim uzyskasz zadowalające efekty, ale warto, wyjątkowe, niepowtarzalne ujęcia zrekompensują wszystko. To również dobry wybór dla osób,które w przyszłości chciałyby przejść na FF. Nawet 40d byłby dobrym wyborem.
    Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 07-08-2014 o 10:53

A czy na początek obiektyw oryginalny wystarczy? Czy mam dokupić jakiś inny?

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

oryginalny obiektyw haha xd
    Wystarczy Ci kompakt, który Ci zaproponowali - canon g15 - świetny sprzęt a widziałem też na allegro w tej cenie canona g1x
    Jak chcesz lustro to ja Ci zaproponowałem 40d + 85 1.8 (jakbyś długo polowała to za 1500zł byś dała radę kupić) jak szybko to lepiej będzie kupić np 40d + canon 18-135

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów