Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 90

Wątek: Photoshop CS6 - gdzie kupic ?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Photoshop CS6 - gdzie kupic ?

Przechodząc na system wypożyczanego softwaru przechodzi sie również na system płatnego dostepu do własnych plików, czyli własnej pracy.
    Jeżeli ktoś zgromadzi sporo plików w formacie adobe z warstwami itd., będzie musiał do końca zycia płacić za wypożyczanie ich softwaru. Oczywiście tak nigdy przedtem nie było. Nawet jesli stara wersja nie mogła być przez pazerność Adobe uaktualniona, zawsze można było jej używac do otwierania starych plików.

Ten system zakłada, że po wsze czasy adobi bedzie monopolistą i nigdy nie będzie nic lepszego. Bo jak będzie, to i tak trzeba ciagle płacić adobi za dostęp do już włozonej własnej pracy.

Cena USD 9.99 (plus podatek) to cena tymczasowa na zachętę. Jeśli wypożyczanie softwaru się przyjmie (w co wątpię, biorąc pod uwagę przytłaczajacą krytykę) cena bedzie systematycznie podwyższana. Rosnąca ilość terapetaexabajtów plików klientów w formacie fotoszopa i w ktalogach lajtróma CC będzie umożliwiać adobi dowolne manipulacje cenami.

Jeżeli lr + ps wypozyczają za $9.99 to sam lr powinien kosztować <$0.99.... Oczywiście takiej oferty nigdy nie będzie - kupuj całą szopę czy jej uzywasz czy nie. Czyli praktycznie musiałbym kupować lr co roku.

Te zachęty są obecnie dosyć desperackie, bo chyba każdy na tej planecie już dostał ze 37 emaili zachecajacych do prenumeraty. Ja dostaje je systematycznie na każdy adres prywatny i w pracy. Adobi najwyraźniej ma ambicje opanowania rynku wielokrotnie większego niż tylko zawodowych fotografów....i tu się zawiedzie.

A paczke papierosów za $10 i więcej, owszem, mozna kupić. Jak sie bardzo chce. Ale co tam papieroski... Dopiero w porównaniu z ceną kokainy adobe zapewnia naprawdę całkiem tani sposób wzniesienia sie haj haj pod chmurę. Zaboli, jak trzeba będzie kiedyś z tej chmury spaść na ziemię.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Bywalec Awatar BRS
    Miasto
    Gród Kraka

balem sie ze tak sie skonczy ten watek
    ja potrzebuje akurat cs6 w dobrej cenie a nie cc i inne kombinacje, przymus i juz haha
    alegro sledze, ogolnie grzebie w necie, ale komputroniki i inne portale krzycza sobie po 3kola gdy 2-3miechy temu ponizej 2ki lataly
    Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
    http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Subskrypcja Adobe CC ma chyba w wiecej przeciwnikow niz zwolennikow. Co bylo najgorsze to to ze poza Lightroomem i Elements, wszystkie programy pozbyly sie wersji pudelkowych i trzeba je "wypozyczac". Znak czasow niestety, teraz za wiekszosc rzeczy jest abonament.....
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez BRS Zobacz posta
    balem sie ze tak sie skonczy ten watek
    ja potrzebuje akurat cs6 w dobrej cenie....
    A jak się ma skończyć? Odkryciem jakiegoś zapomnianego magazynu z nowym fotoszopem cs6 w pudełkach?
    Nie ma już tego towaru, na bh discontinued, bo producent go już nie prowadzi. Sa jakieś resztki, na które sa jeszcze chętni, bo jest jeszcze aktualny, więc cena wzrosła. Za kilka lat stanieje jak będzie zupełnie przestarzały.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Bywalec Awatar BRS
    Miasto
    Gród Kraka

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    A jak się ma skończyć? Odkryciem jakiegoś zapomnianego magazynu z nowym fotoszopem cs6 w pudełkach?
    magazyn to moze nie ale info o pojedynczym poza alegrowym dojsciem to nawet by chyba mialo sens, ale ja sie nie znam
    Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Nie ma już tego towaru, na bh discontinued, bo producent go już nie prowadzi. Sa jakieś resztki, na które sa jeszcze chętni, bo jest jeszcze aktualny, więc cena wzrosła. Za kilka lat stanieje jak będzie zupełnie przestarzały.
    odkrywcze...
    Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
    http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    Kolego mylisz się chyba troszkę... Nie wiem jaki jest najnowszy model canona w tej chwili, ale moje 6d obsługuje normalnie, a to raczej jakiś dziadek nie jest.. Mam też dostęp do aktualizacji acr bz żadnej opłaty. No chyba, że ma się coś w tym temacie zmienić ? cs6 kupiłem w grudniu 2013 puszkę 6d też. Wszystko działa jak należy.
    Ok, ale za jakiś czas jednak wyjdzie nowsza puszka dla której wsparcia nie będziesz miał. Nie wiem jak jest dokładnie z updatem ACR do CS6, ale nawet jeśli go masz to nie myśl, że to będzie trwało wiecznie W pewnym momencie pozostanie konwersja rawów do formatu adobe - DNG albo zakup odrawiacza LR, C1 lub coś innego.
    Coś czuję też, że ten LR niedługo będzie tylko w subskrypcji.

CS6 jak dla mnie ma wszystko co potrzeba, ale trzeba pamiętać, że w niedalekiej przyszłości nie obrobi się w nim RAWów. Czy warto kupić? Tu każdy musi sam zadecydować, bo wiele zależny od tego jaką część naszego workflow robimy w photoshpie (ew. bridge-u).

Do rawów używam C1. Dlatego wystarcza mi CS3
    Miłego dnia
    moja www

Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Ok, ale za jakiś czas jednak wyjdzie nowsza puszka dla której wsparcia nie będziesz miał. Nie wiem jak jest dokładnie z updatem ACR do CS6, ale nawet jeśli go masz to nie myśl, że to będzie trwało wiecznie W pewnym momencie pozostanie konwersja rawów do formatu adobe - DNG albo zakup odrawiacza LR, C1 lub coś innego.
    Coś czuję też, że ten LR niedługo będzie tylko w subskrypcji.

CS6 jak dla mnie ma wszystko co potrzeba, ale trzeba pamiętać, że w niedalekiej przyszłości nie obrobi się w nim RAWów. Czy warto kupić? Tu każdy musi sam zadecydować, bo wiele zależny od tego jaką część naszego workflow robimy w photoshpie (ew. bridge-u).

Do rawów używam C1. Dlatego wystarcza mi CS3
    A ja mysle ze jesli ktos juz potrzebuje Photoshopa, ktory nigdy tani nie byl, to go bedzie stac na subskrypcje i tyle.

Do wszelkich innych fotograficznych czynnosci Lightroom jest tez poteznym narzedziem za frakcje ceny PS.

Prawda jest taka ze do amatorskiej obrobki wystarczy Elements. Photoshop jest specjalistycznym narzedziem a takie za darmo nie sa.

Dyskusja na temat subskrypcji vs wersja pudelkowa nie ma sensu bo pudelka nie wroca i koniec.
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu Awatar rysz
    Miasto
    ~Warszawa

Jeśli nie musi być wersja płytowa, to można kupić przez stronę adobe.

Nie wiem, jak na polskiej (mi automatycznie wyświetla ceny dla studentów), ale na adobe.com Ps CS6 wisi za 700 $ i jest oficjalna informacja, ż będzie sprzedawany bezterminowo (cały pakiet CS6 w wersji elektronicznej):
    Creative Suite 6

Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez rysz Zobacz posta
    Jeśli nie musi być wersja płytowa, to można kupić przez stronę adobe.

Nie wiem, jak na polskiej (mi automatycznie wyświetla ceny dla studentów), ale na adobe.com Ps CS6 wisi za 700 $ i jest oficjalna informacja, ż będzie sprzedawany bezterminowo (cały pakiet CS6 w wersji elektronicznej):
    Creative Suite 6
    660 funtow na brytyjskiej stronie adobe, tylko za PS 6. To juz chyba wolalbym placic te 9 funtow miesiecznie za "wypozyczanie"
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

BRS leniuchu...na alledrogo jest nowy, pudełkowy PS CS6 za 2000zł
    Miłego dnia
    moja www

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów