Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 90

Wątek: Photoshop CS6 - gdzie kupic ?

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Photoshop CS6 - gdzie kupic ?

Tu masz zakup u źródła: Creative Suite 6
    Miłego dnia
    moja www

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Tu masz zakup u źródła: Creative Suite 6
    Dzięki

Początki nałogu Awatar eleroo

Za koszt szóstki masz abo CC na 4 lata (liczyłam po 15 euro/miesiąc) i wszystkie aktualizacje, upgade'y, dwa stanowiska. No nie wiem, hehe, czy ta szóstka to taki złoty interes. No ale jak chcesz. Przecież po to Adobe zrobiło te różne pakiety w abonamentach, żeby każdy wybrał sobie co potrzebuje i żeby kazdego było stać na przynajmniej te podstawowe pakiety. Pakiet fotograficzny, czyli LR + PS to potężne narzędzie za śmieszne pieniądze, tak śmieszne, że złodziejom nie opłaca się już go kraść. Nie wiem jaką fotografią się zajmujesz, ale LR to superprzydatna sprawa moim zdaniem. Nie bój się o 'dowalenie kosztów' - moje obserwacje na podstawie doświadczenia z różnym różnistym oprogramowaniem w chmurze i na abo (od gier poprzez aplikacje biurowe, graficzne, ochronne i inne takie - a kupę lat juz z tego korzystam) pozwalają mi twierdzić, że te usługi tanieją coraz bardziej. Weź pod uwagę, że nikt nie będzie szóstki konwertował na nowsze systemy i któregoś dnia może się okazać, że zwyczajnie przestanie działać. Może to się stać przed upływem czterech lat.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez radiki Zobacz posta
    Dzięki
    Widzę, że już nie da się wejść przez tego linka Na stronie adobe trzeba szukać przez ich wyszukiwarkę (!) hasła "creative suite 6" lub "adobe cs6" i wśród zwróconych linków będzie sklep adobe. Google tego nie indeksuje i nie da się znaleźć tych haseł z zewnątrz.

Dla osób nie zarabiających na fotografii cena 12euro jest wysoka. Szczególnie w PL. W USA przy ich zarobkach to tylko 10$.
    Na chwilę obecną ciągle wiele osób ma dylemat, czy kupić cs6, czy przejść na abonament. Za parę lat pewnie nikt już nie będzie pamiętał o serii CS
    Miłego dnia
    moja www

W USA jest taniej bo nie ma vatu. Wiesz, jeśli ktoś nie zarabia na fotografii, tym bardziej łatwiej mu wydać 12 euro miesięcznie niż 700 jednorazowo... Oczywiście nikogo nie namawiam do niczego, ale dla mnie osobiście wywalać trzy klocki na soft, który za chwilę przestanie być wspierany to głupota. Każdy jednak może marnować własną kasę w ulubiony sposób :-)

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez eleroo Zobacz posta
    ..., ale LR to superprzydatna sprawa moim zdaniem.
    Moim też, używam od lat. Ale ja tu konkretnie o CS6, a nie LR.

Przecież po to Adobe zrobiło te różne pakiety w abonamentach, żeby każdy wybrał sobie co potrzebuje i żeby kazdego było stać na przynajmniej te podstawowe pakiety.
    Mamy różną ocenę sytuacji, zdecydowanie według mnie firma postanowiła wydoić stałą kasę z użytkowników profesjonalnych i to jest dla nich główny target, a nie szeroka rzesza amatorów za małą kasę.

Weź pod uwagę, że nikt nie będzie szóstki konwertował na nowsze systemy i któregoś dnia może się okazać, że zwyczajnie przestanie działać. Może to się stać przed upływem czterech lat.
    Nie może. Nie zmieniam tak często systemów operacyjnych, a wsparcie windows 8 będzie udzielane jeszcze przez wiele lat, nie mówiąc o tym, że oprogramowanie będzie kompatybilne z pewną ilością systemów, które będą ukazywać się w przyszłości. A nawet po bardzo wielu latach zawsze pozostaje uruchamianie programu w trybie zgodności.

...,ale dla mnie osobiście wywalać trzy klocki na soft, który za chwilę przestanie być wspierany to głupota.)
    Zmiany w kolejnych wersjach CS jakoś nie są szczególnie przełomowe, wielu zawodowych fotografów cały czas z powodzeniem pracuje na CS3, a został on wypuszczony na rynek w 2007 roku, czyli osiem lat temu. I spokojnie popracują na nim przez następne kilka lat. To teraz policz sobie różnicę pomiędzy jednorazowym zakupem, a modelem abonamentowym. Dodatkowo zakładasz, że cena promocyjna nie jest promocyjną, lecz jest ceną docelową abonamentu i nie ulegnie w przyszłości zmianie na niekorzyść dla użytkownika.Tak więc biorąc wszystkie za i przeciw, zakupu licencji wieczystej nie ośmieliłbym się kategorycznie nazywać głupotą.

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Widzę, że już nie da się wejść przez tego linka Na stronie adobe trzeba szukać przez ich wyszukiwarkę (!) hasła "creative suite 6" lub "adobe cs6" i wśród zwróconych linków będzie sklep adobe. Google tego nie indeksuje i nie da się znaleźć tych haseł z zewnątrz.
    No właśnie, coraz bardziej utrudniają ten zakup. Dzięki za pomoc, znalazłem za 676,00 Euro bez VAT.[/QUOTE]
    Ostatnio edytowane przez radiki ; 14-10-2015 o 08:00

Gdyby chcieli utrudniać to by w ogóle zdjęli tę wersję z oferty. Nie mają obowiązku mieć w ofercie starego programu, nie mają obowiązku go wspierać ani zapewniać kompatybilności z przyszłymi systemami ;-) Mniejsza z tym. Mamy inny pogląd na sprawę i spoko. Rób jak chcesz, to Twoja kasa. Mi by się nie chciało dla zaoszczędzenia kilku stów rocznie bawić w emulacje i inne cuda. Zresztą o czym my mówimy? Abo się zwraca po sprzedaży pół odbitki ;-) Emulatorem to sobie mogę uruchamiać gry dosowe dla zabawy, a nie narzędzie pracy. Zresztą serio mówisz o windowym trybie zgodności? Pracowałeś kiedykolwiek na oprogramowaniu w nim uruchimionym? Twój komfort pracy to Twoja sprawa oczywiście, niektórzy lubią sobie utrudniać życie :-)

Pełne uzależnienie

No nie przesadzajcie z tymi emulatorami i ewolucja systemow operacyjnych. Predzej bedzie problem z otwarciem rawa z nowej puszki niz uruchomieniem programu na Windows 12. Co do abonamentu to wszystko jest fajnie do czasu kiedy sa pieniadze na oplacanie go. Kiedy jednak zalozmy po czterech latach oplacania CC przyjdzie kryzys finansowy i do wyboru bedzie kupic jedzenie na dwa tygodnie czy zaplacic abonament wiekszosc wybierze jedzenie i mimo wplaconej do Adobe rownowartosci pudelkowego Photoshopa zostajemy z niczym.

Uzależniony

A powiedzcie, dlaczego w sklepach internetowych w opisie nowych PS6, występuje wielkie tłumaczenie się (jak w jakims komisie), że to naprawdę oryginalny,licencjonowany, nowy i nieużywany produkt?
    5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
    600EX-RT, 430EXII, 568EXII
    CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

No skoro ktoś tak prowadzi firmę, że może dojść do sytuacji, w której za cztery lata nie będzie miał kasy na jedzenie... to niech czym prędzej zatrudni kogoś do jej prowadzenia. Jak pisałam, każdy wybiera co lubi. Jeśli komuś wystarczy stary program to równie dobrze może wybrać dużo tańsze a nowe rozwiązanie z poszerzoną funkcjonalnością Świat nie kończy się na produktach Adobe.

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów